VDAB massaal de straat op voor KMO’s

vdabOp 30 januari stuurt de VDAB met de IBO-dag (Individuele BeroepsOpleiding-dag) een duidelijk signaal naar KMO’s en kleine zelfstandigen: de VDAB is er ook voor jullie! Alle 4821 VDAB-medewerkers trekken die dag namelijk naar deze kleinere werkgevers om de VDAB persoonlijk voor te stellen. Ze zetten hierbij specifiek de IBO in de kijker. Gedelegeerd bestuurder Fons Leroy gaat de hele dag mee de baan op en tussen 15u en 16u sluit ook Karel Van Eetvelt van UNIZO aan voor een bedrijfsbezoek.

Geen ervaring? Geen probleem!
De VDAB heeft de feedback ter harte genomen dat kleinere werkgevers onvoldoende de weg naar zijn dienstverlening vinden. KMO’s nemen immers een erg belangrijke plaats in op onze arbeidsmarkt. Bedrijven met minder dan 50 werknemers zijn goed voor meer dan de helft van de tewerkstelling in België. “Met deze ‘Geen ervaring! Geen probleem!’-campagne gericht op KMO’s en kleine zelfstandigen willen we hen speciaal de hand reiken.”, zegt Fons Leroy. “Ook kleinere werkgevers moeten de reflex hebben om met hun HR-vragen bij de VDAB aan te kloppen voor ondersteuning. De IBO is een voorbeeld van een formule die zeker ook voor hen interessant is.”

Sterk signaal aan werkgevers
Een gebrek aan ervaring in het vak wordt vaak als struikelblok aangehaald bij de zoektocht naar nieuwe medewerkers. Nochtans biedt de VDAB werkzoekenden verschillende manieren om bijkomende ervaring op te doen: via een opleiding, een stage of IBO. Een IBO is een opleidingsmaatregel die het aanwerven van een minder ervaren werkzoekende voor de werkgever extra aantrekkelijk maakt. De werkgever leidt de werkzoekende zelf op. Zo krijgt hij een medewerker helemaal op maat van zijn bedrijf. Daarbij komt een financiële compensatie: tijdens de opleiding betaalt hij enkel een productiviteitspremie die overeenkomt met ongeveer 1/3 van het normale loon in die functie.

IBO in de praktijk
Zo’n beroepsopleiding op de werkvloer kan 1 à 6 maanden duren. De VDAB biedt ondersteuning tijdens het hele traject: bij het opmaken van de vacature en het opleidingsplan, de selectie, bijsturing en evaluatie. Tijdens de opleiding hoeft de werkgever geen loon of RSZ betalen, enkel een productiviteitspremie. Toch krijgt de werknemer – dankzij het bijpassen van RVA en VDAB- wel een vergoeding die het normale loon benadert. En na een succesvolle IBO krijgt de IBO’er natuurlijk ook een contract (van bepaalde of onbepaalde duur) in het bedrijf. Dankzij deze formule hoeft een gebrek aan ervaring dus geen probleem meer te zijn. In 2013 startten er 12.423 IBO’s. Ruim 80% van de IBO-cursisten is 6 maanden na opleiding nog steeds aan het werk.

Massaal de straat op
Alle VDAB-diensten zijn op 30 januari gesloten. De medewerkers trekken die dag namelijk massaal naar KMO’s en kleine zelfstandigen toe in de ruime regio Gent, Zelzate, Eeklo, Ninove, Geraardsbergen, Zottegem, Oudenaarde, Ronse en Aalst, om de VDAB en IBO voor te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here