Pleidooi ondersteuning handelskern lauw onthaald door schepen Stockman

stockmanPleidooi ondersteuning handelskern lauw onthaald door schepen Stockman

Vlaams Volksvertegenwoordiger Vera Van der Borght interpelleerde gisterenavond op de gemeenteraad het stadsbestuur over het niet intekenen op de subsidie oproepen van het Vlaams Agentschap Ondernemen voor projecten ter ondersteuning van de handelskern en middenstand.

Het Vlaams Agentschap Ondernemen biedt tal van initiatieven aan waarop gemeenten en steden kunnen inschrijven ter ondersteuning van de lokale economie en middenstand, zoals gevelrenovatie, handelskernversterking en aankoop handelspanden om op te waarderen. Voor deze dossiers kunnen dan ook subsidies verkregen worden.

Vooral de oproep tot aankoop handelspanden trok de aandacht van Vera Van der Borght: “Aalst wordt geconfronteerd met heel wat leegstand en verloedering in de handelskern van de stad, denken we maar aan de Korte Zoutstraat, de omgeving van de Zeshoek, de omgeving van de Varkensmarkt. Het pluspunt van deze oproep is dat men ook kan samenwerken met private partners, bijvoorbeeld door twee naast elkaar gelegen panden te slopen en er een handels- en woonproject te realiseren. Op die manier creëren we een handelspand die een meerwaarde kan bieden voor het kernwinkelgebied.”

Bevoegd Schepen voor Lokale Economie Paul Stockman (CD&V) leek niet meteen enthousiast om daar werk van te maken, maar Vera Van der Borght drong toch aan om alsnog een project in te dienen in overleg met het Agentschap Ondernemen. Vanuit N-VA kwam er wel bijval en het punt zal dan ook op de agenda van de eerstvolgende commissievergadering besproken worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here