Coalitiepartners N-VA en CD&V distantiëren zich van voorstel gratis wifi

internetCoalitiepartners N-VA en CD&V distantiëren zich van voorstel gratis wifi

‘Provincie Antwerpen wil gratis wifi voor iedereen’, titelden verschillende kranten. Dit ideetje werd gelanceerd door gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a), die daarmee voor een verrassing van formaat zorgde bij haar collega’s. Van dit soort aankondigingspolitiek willen coalitiepartners CD&V en N-VA zich stellig distantiëren. Een deputatie beslist collegiaal, daar willen wij niet van afstappen.

Budgettaire krapte

Vooreerst is de financiële situatie van het Antwerps provinciebestuur bekend. Eind 2013 zijn een reeks ingrijpende besparingen doorgevoerd, goed voor zo’n 27 miljoen euro. Nieuwe initiatieven zoals gratis internet op provinciale schaal zijn dan ook niet aan de orde. CD&V en N-VA zien niet in hoe deze luchtkastelen te financieren.

Geen sociale maatregel

Gratis bestaat niet, zo luidt het cliché. Van gratis wifi profiteren in de eerste plaats mensen met dure smartphones of tablets, niet zij die er het meeste voordeel van zouden ondervinden. In crisistijden zijn er goedkopere en betere maatregelen te nemen. De besparingsmaatregelen hebben onder meer gevolgen gehad voor het Gouverneur Kinsbergencentrum en het personeelsbestand, van gratis wifi een prioriteit maken is voor N-VA en CD&V op dit moment bijzonder asociaal.

Aankondigingspolitiek

Een ballonnetje oplaten over gratis diensten die de belastingsbetaler veel geld zullen kosten, klinkt als een propagandastunt van iemand met ambities bij de verkiezingen in mei. In geen geval willen wij de verkiezingsstrijd importeren in ons provinciaal bestuursniveau. Zowel N-VA als CD&V passen voor aankondigingspolitiek en concentreren zich liever op het beleid. Gratis wifi is momenteel voor de provincie Antwerpen niet aan de orde.

Gedeputeerden Luk Lemmens, Ludwig Caluwé, Bruno Peeters en Peter Bellens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here