Haaltert investeert in energiezuinige woningen

lisaHaaltert investeert in energiezuinige woningen. Wie dit jaar investeert in energiezuinige maatregelen voor zijn woning, kan aanspraak maken op premies bij de gemeente Haaltert. Naast de premie voor dakisolatie (tot 100 euro), kan men nu aanspraak maken op een tegemoetkoming voor vloer- of kelderisolatie en voor de na-isolatie van spouw- of buitenmuren (beide tot 400 euro). Voor het vervangen van enkel of dubbel glas door hoogrendementsglas ontvangt men een premie tot 300 euro en bij de installatie van een condensatieketel op aardgas, propaan of stookolie wordt een premie toegekend van 250 euro.

De premies gelden voor woningen in Haaltert die reeds meer dan vijf jaar bewoond zijn en er geldt een verdubbeling van de premiebedragen voor beschermde afnemers met recht op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas en personen met het OMNIO- of RVV-statuut volgens de ziekteverzekering.

Schepen voor Wonen, Lisa Houtman (sp.a): “Aan de hand van deze premies willen we onze inwoners aanmoedigen om de kwaliteit van hun woningen te verhogen. Er werd gekozen voor laagdrempelige investeringen met een snelle terugverdientijd, die een grote positieve impact kunnen betekenen op het energieverbruik en de energiefactuur. Door de gemeentelijke premie te combineren met een fiscaal voordeel (belastingvermindering van 30 % voor dakisolatie) of een premie van Eandis kan je aanzienlijk besparen. Daarnaast verdien je je investering snel terug door de verlaging van je energiefactuur. De goedkoopste energie blijft dus wel degelijk deze die je niet verbruikt en dus niet hoeft te betalen.”

Alle voorwaarden en meer info over de gemeentelijke premies vindt u op www.haaltert.be/wonen of bij de dienst Huisvesting van de gemeente, tel: 053/85.86.26 of huisvestingsambtenaar@haaltert.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here