Aalst – Toekomstvisie omgeving stadspark

maquettestadsparkEen nieuwe stuwsluis, wonen langs de Denderoevers en een uitbreiding van de groene long zijn de drie basisingrediënten voor het ruimtelijk uitvoeringsplan voor het gebied tussen de Dender en het stadspark. De Denderoever ter hoogte van het stadspark zal er helemaal anders uitzien.

De huidige bedrijfsterreinen van de voormalige brandstoffenhandel De Kegel en Electrabel krijgen een nieuwe bestemming. Er wordt ruimte gemaakt voor wonen langs het water en de stad wil graag haar park tot aan de Dender laten komen. Langs de rivierkade wordt het aangenaam vertoeven, ontspannen en flaneren. Meer dan 350 nieuwe en slim ingeplante gezinswoningen en lofts – waarvan heel wat met een uitzonderlijk mooi uitzicht op de Dender- zullen het ook een leuke plaats om te wonen maken.

Om dit alles mogelijk te maken heeft de stad een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opgemaakt dat de bestemmingen, activiteiten en bouwmogelijkheden van het hele gebied rond het stadspark vastlegt. Momenteel loopt het openbaar onderzoek. Nog tot 14 maart 2014 kan je de plannen komen inkijken bij de stad of op de website.

Op 29 januari is er om 19 uur een informatievergadering over het uitvoeringsplan in het onthaalcomplex, Keizersplein 21b te 9300 Aalst. Iedereen is welkom.

Tijdens de duur van het openbaar onderzoek kan iedereen zijn opmerkingen en bezwaren indienen. Dit kan door deze aangetekend te versturen naar de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening van de stad Aalst, Grote Markt 3 te 9300 Aalst, of door deze af te geven tegen ontvangstbewijs aan de balie van de dienst Ruimtelijke Ordening van de stad Aalst in de Zwarte Zustersstraat 8.

foto: Technum Tractebel Engineering n.v. in opdracht van stad Aalst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here