Dansliga erkend als UNISPORTFEDERATIE

dansliga2014 brengt goed nieuws voor Dansliga Sportfederatie vzw: erkenning door Bloso als unisportfederatie. De aanleiding: op 25 juni 2013 werd Dansliga aanvaard als Vlaamse vleugel binnen BDSF (Belgische DansSportFederatie) en op 15 september 2013 werd de samenwerkingsovereenkomst tussen Dansliga en BDSF officieel ondertekend.

Een gezamenlijk wedstrijdcircuit voor Standard & Latin is ondertussen een feit. En vanaf 1 januari 2014 sluiten de BDSF-clubs met hun leden aan bij Dansliga zodat ook zij kunnen genieten van alle voordelen.

Unisportfederatie

Mede dankzij de samenwerking en de erkenning door BDSF kon Dansliga eind augustus bij Bloso een aanvraag indien om als unisportfederatie erkend te worden. Tot op heden was Dansliga erkend als recreatieve sportfederatie. Vandaag, 17 januari 2014, heeft Dansliga de officiële bevestiging van Bloso ontvangen: Dansliga is vanaf nu een UNISPORTFEDERATIE.

Dansliga en BDSF zijn twee sterke federaties die hun kwaliteiten en doelen gebundeld hebben. Samen zullen we stappen verwezenlijken die vroeger niet mogelijk waren.

Wat is een unisportfederatie?

Een Vlaamse sportfederatie die in haar doelstelling en werking uitsluitend de organisatie, de promotie en de kwaliteitszorg van één sporttak op het oog heeft. De sporttak komt voor op de sporttakkenlijst. De sportfederatie kan als enige, via haar nationale koepel, deelnemen aan Wereldkampioenschappen of de Wereldspelen. Deze Vlaamse sportfederatie heeft als enige, via haar nationale koepel, een officiële affiliatie met de internationale federatie van de sport. De internationale sportfederatie moet op haar beurt volwaardig lid met stemrecht zijn van SportAccord (International Federations Union).

Wat nu?

De grote uitdaging blijft: “Dans” toegankelijk maken voor iedereen, op een kwaliteitsvolle en aangename manier. Bruggenbouwer zijn en de samenwerking en verstandhouding verder versterken tussen alle belanghebbende dansorganisaties blijft een prioriteit.

De huidige werking van Dansliga blijft behouden: ondersteuning en bijscholing van dansclubs, dansscholen, lesgevers en juryleden, het promoten van de danssport bij het brede publiek, opleiding van gekwalificeerde lesgevers en organisatie van wedstrijden en andere kwaliteitsvolle activiteiten.

Met de unisportfederatie is er nog meer werk om de danssport zowel nationaal als internationaal op de kaart te zetten. Alle personeelsleden van Dansliga hebben reeds de handen vol, dus er is tijd voor versterking. Dansliga verwelkomt daarom drie nieuwe personeelsleden.

50 jaar Dansliga

Zoals eerder vermeld is 2014 een topjaar voor Dansliga. Naast de erkenning als unisportfederatie heeft Dansliga nog iets te vieren: het 50-jarig bestaan van de federatie! In 1964 richtte Victor Colebunders de federatie op, 50 jaar later heeft Dansliga 32.000 leden, meer dan 200 clubs en 450 lesgevers. Een succes dat gevierd moet worden. Als eerste groot evenement staat het clubcongres op het programma: een bijscholingsdag voor clubbestuurders en lesgevers op zaterdag 8 februari 2014. Dansliga viert het 50-jarig bestaan ook samen met de leden, lesgevers en clubs op zaterdag 4 oktober 2014 in Bobbejaanland. 2014 kan niet meer stuk!

info@dansliga.be
www.dansliga.be
www.facebook.com/dansliga

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here