Sp.a Aalst – Verwerpelijke stijl maakt veel duidelijk

niels de rudderDe verwerpelijke stijl maakt veel duidelijk zegt Niels De Rudder, coördinator en woordvoerder van sp.a Aalst en betreurt de recente berichtgeving rond de socialistische partij met in het bijzonder rond bepaalde personen die er deel van uitmaken.

“Het is overduidelijk dat er een beschadigingcampagne aan de gang is”, begint De Rudder. “Onder andere via de media en vooral de sociale media zoals facebook worden de meest leugenachtige roddels verspreid met als enige doel zoveel mogelijk schade toe te brengen aan de socialistische partij en de mensen die zich geëngageerd hebben om de sp.a vorm en gestalte te geven. Afgelopen week hebben onze mensen zich low-profile opgesteld om in alle stilte en discretie te werken aan de opbouw en uitbouw van sp.a Aalst. Net zoals de mensen die komende maandag in de Brug een nieuwe beweging willen opstarten uit misnoeging, werden wij eveneens geconfronteerd met de beslissing genomen van de nationale bestuurders. Dat er heel wat mensen besloten om de partij niet in de steek te laten en verder te werken in de geest van onze beginselverklaring en goedgekeurde congresteksten is geen reden om achterbakse spelletjes te spelen. Sommige leden van sp.a ontvingen een brief en kregen telefoons om vanavond aanwezig te zijn in de Brug om de nieuwe beweging te steunen. Maar ik moet het mistgordijn optrekken, maandagavond heeft niets te maken met sp.a Aalst, laat dat duidelijk zijn”, vervolgt De Rudder.

“Ik vernam dat de nieuwe beweging hun beginselverklaring dit weekend neerschreef. Ik kijk ernaar uit om deze eerstdaags onder de loep te nemen. Indien ze zich focussen op sociale en socialistische thema’s, dan juich ik dat toe. Want dat wil zeggen dat ze zich ook terugtrekken uit de meerderheid om samen met de andere oppositiepartijen hard van leer te trekken tegen dit ontegensprekelijk rechtse beleid. Ik kan immers niet geloven dat men reeds van in den beginne hun leden in het ootje zouden durven nemen. “Binnenkort staat meer dan waarschijnlijk het budget en de meerjarenbegroting van het OCMW op de agenda van de gemeenteraad. Of er nu enkel een aktename is of niet, de houding van de mandatarissen van de nieuwe beweging zal duidelijk maken hoe sociaal of socialistisch ze is”. besluit De Rudder.

2 REACTIES

  1. een beschadingscampagne? Een hele afdeling werd Stalinistisch opgedoekt en te koop aangeboden. Waar er rook was bij TV-Oost (voor postjes) zal er uiteraard ook wel vuur zijn….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here