Gent: Drie minderjarigen gevat voor reeks diefstallen met geweld

diefGent: Drie minderjarigen gevat voor reeks diefstallen met geweld. In december 2013 werd een reeks diefstallen met geweld gepleegd in de omgeving van de Overpoort, het Citadelpark en de Zuid in Gent. Omdat de feiten gepleegd werden door jongeren, kwam het onderzoek in handen van het Team Jeugdcriminaliteit van de lokale recherche. De Gentse politie vatte na doorgedreven onderzoek drie minderjarige verdachten. Zij legden bekentenissen af.

Op basis van de beschrijvingen die de slachtoffers gaven, kwamen de rechercheurs uit bij twee mogelijke verdachten. Toen op nieuwjaarsavond opnieuw een diefstal met geweld gepleegd werd, herkende het slachtoffer een van de verdachten in het fotoboek dat hem werd voorgelegd. De geïdentificeerde verdachte is een jongeman van 17 jaar. Tijdens zijn verhoor bekende hij zeven feiten en wees hij ook twee kompanen aan: een 17-jarige en een 16-jarige jongen.

Op 8 januari 2014 werd de 16-jarige kompaan gevat. Hij bekende negentien diefstallen met geweld in de omgeving van het Citadelpark. Hij bekende ook een overval op een apotheek op 27 december 2013.

De laatste verdachte werd op 14 januari 2014 gevat. Hij bekende eveneens een aantal feiten.

De drie minderjarigen werden door het parket voorgeleid voor de jeugdrechter die besliste hen te laten overbrengen naar Everberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here