Denderleeuwse carnavalsstoet start dit jaar niet in Liedekerke

Aalst Carnaval Sfeer 2013 Voil Janetten_DSC0950De Denderleeuwse carnavalsstoet zal dit jaar niet starten in Liedekerke, zoals eerder aangekondigd. Wegens organisatorische redenen is dit niet mogelijk. Beide gemeentebesturen willen wel nog steeds een gezamenlijk carnavalsproject opzetten in 2015.

Het college van burgemeester en schepenen van Liedekerke heeft de voorbije weken verder onderzocht of de start van de Denderleeuwse carnavalsstoet kon gebeuren vanop Liedekerks grondgebied.

Voor de editie van dit jaar, op 16 maart 2014, stelt zich onder meer het probleem dat het RVT Sint-Rafaël op hetzelfde moment deelneemt aan de Dag van de Zorg, een initiatief op Vlaams niveau. Voor beide gemeentebesturen is de toegankelijkheid en veiligheid van het rustoord van essentieel belang. Daarom kan de stoet niet langs de Kasteelstraat passeren en moet het initiatief om de stoet in Liedekerke te laten vertrekken afgeblazen worden.

Beide gemeenten blijven de intentie hebben om een gezamenlijk carnavalsproject op te zetten. De voorbereidingen starten binnenkort om de editie 2015 samen te kunnen organiseren op een veilige en gedragen manier.

40e carnavalsstoet
In Denderleeuw zit de organisatie van de 40e stoet op kruissnelheid. Het traject van de stoet en de verkeersregeling zullen dit jaar dus ongewijzigd blijven.

Praktisch betekent dit dat de reclamestoet op zondag 16 maart om 13.45 uur zal vertrekken op de parking van Dreamland (Kasteelstraat) en via de Huissegemstraat en de Vrijheidstraat zijn weg vervolgt op het parcours van de stoet.

De carnavalsstoet wordt gevormd in de Hageveldstraat en Patrijzenlaan en sluit aan bij de reclamestoet om vanaf 14 uur volgend traject te volgen: Hageveldstraat – Huissegemstraat – Landuitstraat – Boriaustraat – Vrijheidstraat – Toekomststraat – Nieuwstraat – Collegestraat – Lindestraat – Kon. Astridstraat – Brandweerstraat – A. De Cockstraat – G. Gezellestraat – Stationsstraat (plein): tribune. De ontbinding van de stoet gebeurt in de Spoorweglaan.

De carnavalsraad en Denderleeuwse groepen zijn er alvast klaar voor en zitten te popelen van ongeduld om er opnieuw een mooi carnavalsfeest van te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here