Aalst Molendries krijgt markt op zondagmorgen

Ann en CarolineMolendries krijgt markt op zondagmorgen. Er kan een wekelijks marktje komen op zondagmorgen aan de Molendries. Dit is een initiatief van schepenen Paul Stockman (CD&V), Ann Van De Steen (SP.A) en Caroline Verdoodt (N-VA). Het marktje zal opgesteld worden ter hoogte van het plein aan het escargotkraam. Het is de bedoeling om op termijn verder uit te breiden naar een deel van de Molendries.

Schepen van Markten en Economie Paul Stockman (CD&V): “Deze locatie biedt potentieel voor een marktje op zondag. Het wordt een aanvulling voor de aanwezige, actieve handelaars, het is zeker niet de bedoeling om hen te beconcurreren.”

“Deze markt past perfect op het aangelegde plein. Het kan uitgroeien tot een ontmoetings-plaats op zondagmorgen om er rustig te keuvelen of gezellig iets te drinken,” aldus schepen van Stadsvernieuwing, Ann Van De Steen (SP.A). De proefmarkt tijdens de Meikramerij vorig jaar was een bijzonder succes en toonde aan dat een marktje op deze omgeving kan werken.

Caroline Verdoodt (N-VA), schepen van Gebiedsgerichte Werking steunt het initiatief: “ Ik ben er zeker van dat deze markt meer mensen naar Rechteroever zal lokken en mee zal bijdragen tot een nieuwe dynamiek voor de omgeving Molendries/Varkensmarkt.” Afhankelijk van de interesse van de marktkramers, zal de eerste markt er komen in de lente van dit jaar.

Wie interesse heeft in een plaatsje op de markt, kan zich steeds melden via de dienst Economie, Square Geerinckx 2, 9300 Aalst of via economie@aalst.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here