Eerstesteenlegging dubbele Nederlandstalige basisschool Heilige Familie Schaarbeek

Guy Vanhengel vldbrusselEerstesteenlegging dubbele Nederlandstalige basisschool Heilige Familie Schaarbeek. De Basisschool Heilige Familie in Schaarbeek zet het nieuwe jaar feestelijk in. Op vrijdag 17 januari legt de school de eerste steen van haar nieuwe schoolgebouw. Het oude schoolgebouw werd gesloopt en daarop verrijst nu een volledig nieuwe school. Die nieuwbouw maakt deel uit van een modernisering en uitbreiding van de school, die uit twee fasen bestaat.

De eerste fase van de metamorfose, het gerenoveerde schoolgebouw, werd geopend in september 2012. Met de tweede fase, de nieuwbouw, kan de school haar capaciteit verdubbelen. Bij de huidige 176 plaatsen komen er 180 bij. Alle werken worden door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) gefinancierd.

Minister Guy Vanhengel, Voorzitter van het College van de VGC en bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, wordt vrijdag uitgenodigd om de eerste steen te leggen in aanwezigheid van alle kinderen en hun ouders, het schoolteam, de raad van bestuur, Stef Colens, directeur van de basisschool en de andere leden van de Brede School.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here