Verloederde gevel Cristal Cleaning varkensmarkt wordt aangepakt

hovenierspleinPositief nieuws voor de buurt rond de Varkensmarkt. De sterk verloederde gevel van het “Cristal Cleaning”-pand wordt aangepakt. De volledige gevel zal ingepakt worden door middel van een foto van kunstfotograaf Filip Claus.

Al meer dan tien jaar zorgt het verlaten pand van Cristal Cleaning mee voor een negatieve uitstraling van de buurt rond de Varkensmarkt. De gevel doet voornamelijk dienst als aanplakplaats voor allerhande affiches, niet echt een fraai beeld voor wie de wijk binnenkomt. Via een spandoek met een sprekende kunstfoto komt daar nu verandering in.

Door een spandoek met bedrukking vóór de verloederde gevel op te hangen, krijgen omwonenden en passanten een krachtige Aalsterse ‘eyecatcher’ in de buurt. Het hangen van een kunstige afbeelding heeft in de eerste plaats een signaalfunctie en wil de huidige negatieve aanblik die de gevel momenteel heeft, omkeren tot een beeld dat mensen aanspreekt.

Schepen van Gebiedsgerichte Werking, Caroline Verdoodt (N-VA) reageert tevreden: “Dit is een initiatief van gebiedsgerichte werking in samenwerking met stadsvernieuwing, dergelijke krachtige en zichtbare acties dragen bij tot een positieve beeldvorming en uitstraling van een wijk op korte termijn. De aankleding van de gevel met een herkenbaar beeld past perfect in dit kader.”

“Dit is een uitstekende oplossing die mee zal instaan voor de verfraaiing van de Varkensmarkt en een doeltreffende aanpak voor langdurig leegstaande panden,” aldus schepen van Stadsvernieuwing, Ann Van De Steen (SP.A)

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) treedt zijn beide collega’s bij: “ Na de wijkpost is dit opnieuw een positief element dat het imago van de wijk en de uitstraling van de handelskern rond de Varkensmarkt helpt verbeteren.”

Op de foto:
Burgemeester Christoph D’Haese
Schepen v Gebiedsgerichte Werking Caroline Verdoodt
Coördinator Gebiedsgerichte Werking Hannes Raes
Wijkmanager Rechteroever Joke Van De Velde

2 REACTIES

  1. “Dit is een uitstekende oplossing die mee zal instaan voor de verfraaiing van de Varkensmarkt en een doeltreffende aanpak voor langdurig leegstaande panden,” aldus schepen van Stadsvernieuwing, Ann Van De Steen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here