23 jaar onschuldig in de dodengang

Telefacts  de zaak Debra MilkeDebra Milke, een Duits-Amerikaanse vrouw, wordt in 1991 ter dood veroordeeld voor medeplichtigheid aan de moord op haar zoontje van vier. Christopher Milke wordt twee jaar eerder doodgeschoten in de woestijn in Arizona. De dader bekent, maar vertelt de speurders dat de moeder van het kind hem de opdracht had gegeven. Een overijverige politie-inspecteur gelooft de moordenaar en krijg de jury zover om ook Debra te veroordelen tot de doodstraf.

23 jaar lang heeft Debra Milke haar onschuld uitgeschreeuwd vanop ‘death row’, waar ze wachtte op haar executie. 23 uur per dag zat ze in isolatie, maar ze bleef vechten voor haar gelijk. Uiteindelijk is ze erin geslaagd om het onderzoek te laten heropenen en aan te tonen dat de openbare aanklager en de politie-inspecteur destijds zware fouten hebben gemaakt.

Op 6 september 2013 werd Debra Milke vrijgelaten op borg, in afwachting van haar nieuw proces. Debra Milke heeft niet alleen haar kind verloren, maar ook nog eens 23 jaar van haar leven onschuldig in de cel gezeten.

In de reportage wordt de zaak Debra Milke gereconstrueerd aan de hand van kroongetuigen en unieke klankfragmenten van de politieverhoren.

De keuze van Cathérine, woensdag 15 januari 2014 om 22.35 in Telefacts Laat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here