Krijgt Aalst een nieuwe democratisch socialistische beweging ?

volkshuisVelen stellen de vraag wat er gaat gebeuren met de zeven van de negen mandatarissen die besloten hebben op post te blijven en zo sp.a-nationaal niet te volgen. Zal Brussel beslissen of ze uit de partij gezet worden? Gaat Bruno Tobback en Freya Van den Bossche de helft van de Aalsterse totale sp.a-leden uit de partij verbannen omdat deze de doelstellingen en actiemiddelen van de partij niet onderschrijven, inclusief de afwijzing van de deelname aan de huidige bestuurscoalitie in Aalst

De overblijvende fractie (zonder Patrick De Smedt en Sam vd Putte), dus 7 van de 9 leden willen de beslissing statutair betwisten. Volgens de meningen van de fractie zijn de partijstatuten niet nageleefd zegt Michel Markey, ondervoorzitter sp.a-Aalst. De statuten vermelden dat de betrokkenen eerst gehoord moeten worden door de Administratieve Commissie, alvorens tot een uitsluiting te kunnen overgaan.

Indien we uitgesloten blijven gaan we met pijn in het hart een nieuwe democratisch socialistische beweging oprichten zeggen de fractieleden die de kant van Ann Van de Steen en Casaer Dylan kiezen.

“Vrienden en vriendinnen steunen Ann Van de Steen en Casaer Dylan in hun keuzes EN nood aan een hernieuwing van mijn sociale beloften heb ik niet. Ik ben socialist! Met de partij die vandaag voor het socialisme staat vind ik niet langer de noodzakelijke aansluiting.” zegt Ann Renneboog.

Ze is er ten zeerste van overtuigt dat de know-how en verrijkende ervaringen van Ann Van de Steen en Casaer Dylan een sterke bijdrage leveren aan de huidige bestuursploeg te Aalst.

Ann en Dylan hanteren steeds een open communicatie als attitude, gekoppeld aan een intensief overleg, met de noodzakelijk innovatieve insteken, en houden rekening met een duurzaam welzijnsniveau voor iedereen, om zo tot een constructieve vooruitgang te komen.

Hun socialistisch gedachtegoed is een sterke meerwaarde om vernieuwend met aan de slag te gaan. Via hun engagement en betrokkenheid met de burgers beschikken Ann en Dylan over kennis van de dagelijkse werkingen van verschillende hulporganisaties. Hun persoonlijke betrokkenheid gaat vooral uit naar de sociaal zwakkere die zo vaak die noodzakelijke ondersteuning behoeft om moeilijke momenten te overbruggen. Die mensen hebben een aparte plaats in hun sociaal hart. Zoveel is zeker !

En daarom zal ik Ann en Dylan blijvend steunen, ook zonder hernieuwing van de sociale beloften zegt Renneboog.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here