De Smedt en Van de Putte richten nieuwe SP.A-afdeling op in Aalst

pds spa aalstMet een propere lei beginnen aan de toekomst” zeggen Patrick De Smedt en Sam Van de Putte.

Patrick De Smedt en Sam Van de Putte hebben zopas in Aalst op vraag van de nationale partijleiding een nieuwe SP.A-afdeling opgericht. “Nadat we de beslissing van het nationaal partijbureau van deze morgen vernamen, hebben we onmiddellijk actie ondernomen en verschillende bestuursleden gecontacteerd. Samen met hen hebben we, zoals gevraagd, meteen een nieuwe afdeling opgericht. We zijn blij dat we hier in Aalst met een propere lei kunnen beginnen.”

Het nationale partijbureau en de administratieve commissie van sp.a beslisten vanmorgen om met onmiddellijke ingang de bestaande sp.a-afdeling in Aalst te ontbinden en gaven meteen de opdracht aan de lokale partijvoorzitter, Patrick De Smedt, en politiek secretaris, Sam Van de Putte, om een nieuwe afdeling op te richten in Aalst voor alle leden die “de doelstellingen en actiemiddelen van de partij, inclusief de afwijzing van deelname aan het huidige stadsbestuur, onderschrijven.”

“We zijn blij met het duidelijke signaal van de partijtop en kijken er naar uit om hier in Aalst met een propere lei te beginnen. Wij hebben de opdracht dan ook aanvaard, trekken daarmee definitief een streep onder een turbulent 2013 en richten onze blik nu op de toekomst. Ondertussen hebben we ook verschillende bestuursleden van de oude afdeling gecontacteerd met de vraag om mee hun schouders te zetten onder dat nieuwe project. En de respons was bijzonder positief. Een groot deel van hen heeft zich al onmiddellijk bereid getoond om mee te stappen in dit nieuwe verhaal.”

nielsNiels De Rudder – tot gisteren voorzitter van sp.a Aalst-Stad, de grootste wijkafdeling in Groot-Aalst, werd ondertussen door hen gevraagd om de doorstart mee te organiseren. “Het is een uitdaging om hier in Aalst de socialistische krachten weer te bundelen en onze waarden opnieuw klaar en duidelijk uit te dragen. Ik vind het een eer dat ik het vertrouwen krijg om die taak te verwezenlijken en ben ervan overtuigd dat we er samen, met al onze leden en heel de socialistische beweging, op korte termijn in zullen slagen”, zegt Niels.

sam vdpDe Smedt en Van de Putte zullen samen met De Rudder de komende weken en maanden zoals gevraagd door de nationale partijleiding in alle sereniteit contact opnemen met alle Aalsterse leden om hen verdere tekst en uitleg te geven. “We verwelkomen iedereen met open armen. Het enige wat we vragen is dat de leden zich ten volle inschrijven in het socialistische verhaal en dat ze dus ook aanvaarden dat sp.a in Aalst niet langer deel kan uitmaken van de huidige politieke meerderheid.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here