Ontbinden van de sp.a-afdeling Aalst

spa-volkshuis1-25102012-300x202Het sp.a-partijbureau heeft vandaag unaniem het advies gevolgd van de Administratieve commissie met betrekking tot de problemen in de Aalsterse afdeling. Deze commissie oordeelde dat de onophoudelijke publieke onenigheid binnen deze afdeling de belangen van de partij onherstelbaar dreigde te schaden.

De Administratieve commissie, in vergadering bijeen op maandag 13 januari, adviseerde het partijbureau om met onmiddellijke ingang de sp.a-afdeling Aalst te ontbinden en opdracht te geven aan de huidige voorzitter en politiek-secretaris om, eveneens onmiddellijk, een nieuwe afdeling op te richten met medewerking en onder toezicht van de voorzitter en de secretaris van sp.a Oost-Vlaanderen.

Het partijbureau heeft deze voormiddag positief gevolg gegeven aan dit advies.

Het ontbinden van de sp.a-afdeling heeft tot gevolg dat de leden van sp.a Aalst allen ontslagnemend zijn. Wie de doelstellingen en actiemiddelen van de partij onderschrijft, inclusief de afwijzing van de deelname aan de huidige bestuurscoalitie in Aalst, wordt onmiddellijk en zonder onderbreking van lidmaatschap opnieuw aangesloten. Het is de prioritaire taak van de afdelingsvoorzitter en politiek-secretaris om alle betrokkenen hierover in te lichten.

Nu is het afwachten wat SP.A-schepenen Ann Van de Steen en Dylan Casaer in de Aalsterse coalitie zullen doen. Geruchten bij de achterban deden reeds maanden geleden de ronde dat het wel eens zou kunnen dat Ann Van de Steen en Dylan Casaer als onafhankelijken zouden gaan zetelen en zo uit de SP.A stappen.

Foto: 26 oktober 2012 tijdens actie aan het volkshuis

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here