Gemeente Haaltert sleept 70.000€ Vlaamse overheidstoelagen in de wacht

astridDe gemeente Haaltert sleept 70.000€ Vlaamse overheidstoelagen in de wacht. Voor de ene gemeente wat meer subsidies en voor de andere wat minder. De toelage hangt af van dossiers en projecten welke gemeenten indienen om het bekomen van deze Vlaamse overheidstoelagen.

De gemeente Haaltert sleepte zo 70.000 euro in de wacht die deels zal gebruikt worden voor de aanleg van de parking aan de muziekschool te Denderhoutem, de pastorij en Terlinden. Deze toelagen zijn heel welkom en dekken 30 percent van de investering zeg burgemeester Veerle Baeyens.

Dirk Van der Maelen SP.A-Geraardsbergen is minder te spreken over de verkregen overheidstoelagen “GERAARDSBERGEN VERDIENT BETER EN ZEKER MEER! De burgemeester en de schepenen zijn wel vlug tevreden. Zich op de borst kloppen met de minste subsidies van de 9 steden en gemeenten is wel heel vlug tevreden zijn.”

Lede ( 54.000€), Haaltert en Sint Lievens Houtem ( elk 70.000€) en Ninove( 270.000€) hebben veel beter gelobbyd of betere dossiers ingediend. Geraardsbergen moet het stellen met een schamele 10.770€, dit is amper 2 procent van het totaalbedrag voor onze regio..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here