Politie Gent arresteert verkrachter Stalhof

park gentPolitie Gent arresteert verkrachter Stalhof. Op 19 oktober 2013 werd een jonge vrouw aangerand in het Stalhof, een zijstraat van de Overpoortstraat. Dankzij uitgebreid onderzoek van het Team Zeden van de Lokale Recherchedienst van de Politie Gent is de dader op 20 december 2013 opgepakt. Het gaat om een 41-jarige man van Iraakse origine die als politiek vluchteling in het land verblijft.

Op 19 oktober 2013 werd een 23-jarige Erasmusstudente aangerand in het Stalhof, in de buurt van de Overpoortstraat. In zijn vlucht is de dader zelf gewond geraakt waardoor zijn DNA achterbleef op de plaats van de feiten.

De politie heeft navraag gedaan bij de ziekenhuizen om te zien of er iemand met dergelijke verwondingen zich had aangemeld. Eén persoon kwam hiervoor in aanmerking. Deze verdachte voldeed ook aan de beschrijving van een getuige die de man had zien wegvluchten. De politie stelde een fotodossier samen en de getuige kon de man aanduiden. Het DNA van deze verdachte werd vergeleken met het DNA dat gevonden was op de plaats van de feiten en dit kwam overeen.

Ook de gsm van het slachtoffer, die op het moment van de feiten gestolen werd, kon opgespoord worden. De man van wie de huidige gebruiker de gsm had gekocht, heeft verklaard dat hij de gsm gekocht had van de verdachte op de dag van de aanranding. Ontkennen had dus geen zin meer. De dader, een Irakees die als politiek vluchteling in het land verblijft, werd op 20 december 2013 opgepakt en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De Politie en Parket willen hierbij wel duidelijk maken dat deze persoon niet in aanmerking komt voor de twee verkrachtingen die gebeurd zijn in het Citadelpark. Deze feiten zijn nog steeds in onderzoek bij het Team Zeden van de Lokale Recherchedienst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here