Guy Vanhengel en Ann Brusseel lijsttrekkers in Brussel

brusseelVerkiezingen 2014 – Het regiobestuur van Open Vld van het Brussels Gewest heeft zopas de lijsttrekkers voor de verkiezingen van 25 mei 2014 aangeduid. Guy Vanhengel, Brussels minister van financiën en begroting, zal de lijst voor het Brussels Hoofdstedelijk Parlement trekken. Ann Brusseel, Vlaams parlementslid, komt aan het hoofd van de Vlaamse lijst in Brussel voor het Vlaams Parlement. Nu de lijsttrekkers gekend zijn, kunnen de Open Vld-militanten van het Brussels Gewest zich kandidaat stellen om de andere plaatsen op de lijsten in te vullen. Het regiobestuur benadrukt met deze aanduiding van de lijsttrekkers dat Open Vld in Brussel met een sterk en hecht team, naar de verkiezingen zal gaan. Voorzitter Gwendolyn Rutten: “Proficiat Guy Vanhengel en Ann Brusseel! Twee lijsttrekkers die zoals de Brusselse traditie het wil garant staan voor een sterke liberale ploeg in de hoofdstad.”

Guy Vanhengel vldbrusselDe uitdagingen voor de toekomst van onze hoofdstad zijn immers immens:

Guy Vanhengel: “Op budgettair en financieel vlak zijn we in Brussel de beste leerling van de klas geworden. Onze begroting 2014 zal zelfs met een overschot worden afgesloten. Dit alles zonder de lasten op de inwoners en de bedrijven te verhogen. Dankzij de correctere financiering van het Brussels Gewest, kunnen we de enorme investeringsnood onder meer voor de uitbreiding en de automatisering van de metro aangaan”.

Ann Brusseel: “Het Nederlandstalig onderwijs in Brussel is van cruciaal belang. Door de demografische boom zijn nog bijkomende investeringen nodig voor de capaciteit in de scholen. En het is superbelangrijk om dit te verdedigen in het Vlaams Parlement, aangezien de Vlaamse Gemeenschap tot nog toe flink tekortschoot”.

Korte bio

Guy Vanhengel (1958) is sinds 2001 Brussels minister van financiën en begroting en in de Vlaamse Gemeenschapscommissie voorzitter van het College en bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Hij is de enige minister die in 3 regeringen heeft gezeten. In 2004 zetelde de Vlaamse regering als minister van Sport. En tussen 2009 en 2011 was hij vicepremier en minister van begroting in de federale regering.

Ann Brusseel (1976) is Vlaams parlementslid sinds 2009, waar zij haar aandacht focuste op onderwijs, gelijke kansen, buitenlands beleid en dierenwelzijn. Ann is ook gemeenteraadslid in Anderlecht sinds 2012.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here