Sporen van kattenbont in producten van modemerk

hondenneusDe Duitse dierenrechtenorganisatie Animals’ Liberty heeft in producten van modemerk Tom Tailor kattenbont gevonden. Ook de Duitse drogisterijketen Müller zou vachten van katten hebben gebruikt in accessoires. Hoewel Tom Tailor nog twijfelt of het bont echt van katten afkomstig is, heeft het bedrijf de kledingstukken waar het om gaat toch uit de handel gehaald.

Op het label van de accessoires die in Azië zijn geproduceerd, staat dat het gaat om fake fur. Animals’ Liberty zegt echter op Facebook: “Het is in beide gevallen kattenbont.”

Het produceren, invoeren en exporteren van katten- en hondenbont is sinds 2009 verboden in Europa. Ook producten waarin huisdierbont is verwerkt, zijn verboden in de Europese Unie.

Volgens Animals’ Liberty worden in China echter miljoenen honden en katten gefokt en gedood voor de textielindustrie. Ook worden volgens Animals’ Liberty eufemistische namen op etiketten geplaatst. Met Loup d’Asie, Gaewolf, Bio-Wolf en Corsac Fox wordt bijvoorbeeld hondenbont of -leder bedoeld.

Bron: http://www.fashionunited.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here