Vakantiesalon speelt in op het begin van de Eerste Wereldoorlog

vakantiesalon1914-2014: Op zoek naar de sporen van de Eerste Wereldoorlog. Vanaf dit jaar wordt in heel Europa het begin van de Eerste Wereldoorlog herdacht. In Brussel, Berlijn en Wenen worden grote tentoonstellingen gepland, in de Westhoek, Wallonië en Noord-Frankrijk staan tientallen herdenkingen op het programma. De vroegere frontlijnen zijn vandaag toeristische toppers en vaak oorden van verzoening geworden die vanaf 2014 nog meer bezoekers zullen trekken. Dat Zuid-Tirol vandaag Italiaans is en de Oostkantons een Belgische regio geworden is, zijn gevolgen van de Eerste Wereldoorlog maar daar staan we niet bij stil wanneer we er op vakantie zijn.

Het Vakantiesalon Vlaanderen organiseert op vrijdag 24 januari een themadag rond de ‘Groote Oorlog’. Bezoekers kunnen de hele dag deelnemen aan gratis presentaties met bijzondere – vaak vergeten –verhalen. Daarbij komen niet alleen de activiteiten in de Westhoek aan bod maar ook het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog in Antwerpen, de terreuroorlog in Wallonië op plaatsen die nu populaire bestemmingen zijn, het verhaal van de Chemin des Dames midden in de natuur van Picardië,….

Exposanten uit Bosnië-Herzegovina komen vertellen over hun land en Sarajevo, waar de gruwel 100 jaar geleden begon. Het land is in de jaren 1990 terug zwaar getroffen door oorlogsgeweld maar probeert nu een plaatsje te bemachtigen bij de nieuwe vakantiebestemmingen.

Alle informatie over het vakantiesalon op www.vakantiesalon-vlaanderen.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here