Steven Vanackere gaat voor de derde CD&V-zetel in Europees Parlement

steven van acSteven Vanackere gaat vechten voor de derde CD&V-zetel in Europees Parlement

Federaal volksvertegenwoordiger en voormalig minister Steven Vanackere heeft vandaag beslist om toch te vechten voor de derde CD&V-zetel in Europees Parlement. Aan CD&V-voorzitter Wouter Beke en aan Europees lijsttrekster Marianne Thyssen liet hij weten dat hij ingaat op de vraag van zijn partij om vanop de derde plaats deel te nemen aan de Europese verkiezingen.

Op zijn facebookprofiel lezen we alleen maar positieve reacties zoals “Graag en met plezier zullen we meewerken aan uw Campagne , die derde zetel is voor U !! – beste Steve, we staan als een blok achter jou.”

Daarmee spreekt Vanackere de berichtgeving tegen als zou hij politiek de handdoek in de ring gooien. “Ik blijf me ervan bewust dat ik met deze derde plaats een zeer groot risico neem, maar ik ben niet van plan om op te geven. Met mijn kandidatuur wil ik zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om ook Europees te kiezen voor de christendemocraten. CD&V heeft met lijsttrekster Marianne Thyssen, Europees parlementslid Ivo Belet en mezelf een sterk trio om de waarden en de belangen van de Vlamingen in het Europees Parlement krachtig te verdedigen. Nu komt het erop aan de kiezers te overtuigen.”

Marianne Thyssen is opgetogen met Vanackeres antwoord op haar vraag. “Met een sterke lijst, een stevig Europees programma en een goede campagne kan CD&V een goed resultaat neerzetten, daar ben ik van overtuigd. Ik waardeer het dat Steven zich wil inspannen om deze strijdplaats om te zetten in een sterke aanwezigheid van de christendemocratie in het Europees Parlement.”

Andere namen op de Europese modellijst worden morgenavond aan de Algemene Vergadering van de partij voorgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here