Europese lijsttrekker voor Open Vld is Guy Verhofstadt

verhofstadVoor de verkiezingen van 2014 is Guy Verhofstadt Europese lijsttrekker voor Open Vld. Het partijbureau van Open Vld heeft met unanimiteit Guy Verhofstadt als Europese lijsttrekker aangeduid voor de verkiezingen van 25 mei 2014. Verhofstadt is momenteel Europees parlementslid en fractieleider van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE). “We zijn als partij uitgesproken Pro-Europees en gaan dat ook voor een sterk Europees team. Guy Verhofstadt heeft de overtuiging en de spirit om zaken in beweging te zetten,” zegt Open Vld voorzitter Gwendolyn Rutten.

Europese lijsttrekker Guy Verhofstadt: “Het wordt een Europese campagne op het scherpst van de snee. Eurosceptici in heel Europa, ook in ons land, maken zich klaar om het Europees project af te bouwen, terwijl we net het omgekeerde moeten doen. Om de Europese economie opnieuw te laten groeien en om Europa nog een rol van betekenis te laten spelen in de wereld, is hechtere samenwerking absoluut noodzakelijk. De natiestaten hebben in het verleden hun verdienste gehad, maar onze toekomst ligt in een sterker Europa.”

Korte bio
Guy Verhofstadt (’53) is fractieleider in het Europees Parlement van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE). Als premier van België leidde hij drie regeringen van 1999 tot 2008.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here