Tommelein en Van Quickenborne trekken lijst Open Vld West-Vlaanderen

van qBart Tommelein en Vincent Van Quickenborne trekken de lijst voor Open-Vld in West-Vlaanderen voor de verkiezingen 2014

Het provinciaal bestuur van Open Vld West-Vlaanderen heeft met unanimiteit de lijsttrekkers voor de verkiezingen van 25 mei 2014 voorgedragen. Bart Tommelein, Eerste schepen in Oostende en Open Vld Fractieleider in het Vlaams parlement, zal de Vlaamse lijst trekken in West-Vlaanderen. Vincent Van Quickenborne, burgemeester van Kortrijk, wordt lijsttrekker op de lijst voor de federale verkiezingen. Later deze week onthult de partij het lijsttrekkerschap in de andere provincies en Europa. Eens de lijsttrekkers gekend, kunnen de Open Vld militanten zich kandidaat stellen om de andere plaatsen op de lijsten in te vullen. Open Vld voorzitter Gwendolyn Rutten: “Deze verkiezingen zijn voor Open Vld een belangrijk keerpunt: we gaan voor een sterke start met sterke mensen.”

Federaal lijsttrekker, Vincent Van Quickenborne, beaamt: “West-Vlaanderen kleurde met de gemeente- en provincieraadsverkezingen 2012 blauw met 14 burgemeesters, het hoogste aantal ooit. Die lijn zullen we doortrekken. West-Vlaanderen is de ondernemende provincie bij uitstek waar Open Vld hét verschil maakt.”

Bart Tommelein, die de Vlaamse lijst trekt, voegt toe: “Ik dank de West – Vlaamse Liberalen voor het enorme vertrouwen. Dit motiveert mij om de komende maanden opnieuw 100% te gaan voor meer vrijheid en vooruitgang in Vlaanderen.”

Korte bio
Bart Tommelein (’62) is liberaal fractieleider in het Vlaams parlement en eerste schepen in Oostende. Hij trok in 2009 de Vlaamse lijst en werd toen verkozen. Vincent Van Quickenborne (’73) is sinds 2013 burgemeester van de stad Kortrijk. Daarvoor was hij staatssecretaris, minister voor Ondernemen en minister van Pensioenen in de federale regering en vicepremier. In 2010 trok hij ook de lijst in West-Vlaanderen en werd verkozen. Hij zetelt nog steeds als kamerlid.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here