Uitspraken PS-senator Philippe Moureaux zetten kwaad bloed

Jan JambonPS-senator Philippe Moureaux is het levende bewijs dat welvaart maar te redden is zonder PS zeggen N-VA-Kamerleden Jan Jambon en Peter Luykx.

Dit is het gevolg van de uitspraken van PS-senator Philippe Moureaux in een interview in De Tijd naar de “minder intelligente ondernemers”.

Volgens N-VA-Kamerlid en ondernemer Peter Luykx is de uithaal van Moureaux naar de Vlaamse ondernemers ongehoord: “Dat de PS niet meteen een grote steun in de rug is voor ondernemers bleek uit het beleid van de regering-Di Rupo de voorbije jaren. Ondernemerschap werd in de hoek van sociale en fiscale fraude gezet. Het imago van de ondernemers kreeg het zwaar te verduren. Ook uitspraken van minister Vande Lanotte dat “ondernemers kwaad zijn om dat de regering de fraude aanpakt” zijn ongehoord. Het is duidelijk dat deze federale regering niet de grote vriend is van de ondernemers.”

Maar de vergelijking die Moureaux hanteert, door te verwijzen naar het nationaal-socialisme, is een belediging voor elke Vlaamse ondernemer, aldus Luykx: “Het is bijzonder grof dat Moureaux hen uitscheldt. Het zijn deze mensen die de meerwaarde creëren om zijn wedde te betalen. Eerder vergeleek Eric Van Rompuy de N-VA al met de ‘endlösung”, maar deze uithaal tart werkelijk elke verbeelding.”

N-VA-Kamerfractievoorzitter Jan Jambon treedt bij: “Ondernemerschap is de motor van onze welvaart. In economisch moeilijke tijden waarbij steeds minder startende bedrijven aantreden aan de meet, de familiale opvolging van KMO’s stilvalt zouden politici alle registers moeten openzetten om ondernemerschap aan te moedigen. De PS doet juist het tegenovergestelde: Moureaux bijt in de hand die onze samenleving voedt. Deze man is werkelijk het levende bewijs dat onze welvaart maar te redden is door afscheid te nemen van de PS.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here