Afbraakwerken oude provinciehuis Antwerpen verloopt niet zo vlotjes

Huidige Antwerpse provinciehuisDe afbraakwerken van het oude provinciehuis in Antwerpen verlopen niet zo vlotjes als eerst gedacht, De aannemer die de afbraakwerken van het oud provinciehuis voor zijn rekening neemt moet extra veiligheidsmaatregelen nemen.

Vandaag ontstond er tijdens de afbraakwerken van het oude provinciehuis in Antwerpen opnieuw een brand in de technische ruimte boven de 15de verdieping. De brandweer had het vuur snel geblust. De provincie betreurt dit derde incident op rij. De aannemer moet nu extra veiligheidsmaatregelen nemen. Na overleg met de veiligheidsdiensten van de stad Antwerpen werd ook besloten om de werf daarvoor enkele dagen stil te leggen.

Deze morgen brak er een brand uit bij de afbraakwerken aan het oude provinciehuis in Antwerpen. De brand ontstond in de technische ruimte op de bovenste verdieping, bij het demonteren van oude installaties. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en alhoewel de brand zich bevond in de technische ruimte bovenop de 15de verdieping, was ze snel onder controle.

Het provinciebestuur droeg de site van het oude provinciehuis op 16 september 2013 over aan de aannemer voor de afbraakwerken. Recent deden er zich al twee vergelijkbare incidenten voor. Het provinciebestuur betreurt dit ten zeerste.

Er werden na het eerste incident al maatregelen genomen door de aannemer oa betere verlichting op de werf en aangepaste blusmiddelen. De aannemer werd na het tweede incident extra aangemaand om opnieuw bijkomende veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo moeten de aanwezige blusslangen die tot de hoogste verdieping liggen, breder worden zodat de brandweer haar brandslangen eenvoudiger kan aansluiten. Na overleg met de veiligheidsdiensten van de stad Antwerpen werd vandaag dan ook besloten om de werf daarvoor enkele dagen stil te leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here