Slotbenefiet en eetfestijn ten voordele van Geloeif Mè Goed

gmgOp zaterdag 18 januari organiseert vzw carnavalist Tot In De kist, in samenwerking met FEN Vlaanderen, het slotbenefiet en bene-eat – een eetfestijn – ten voordele van de gedupeerde leden van Geloeif Mè Goed.

Het verhaal is ondertussen gekend in heel Vlaanderen. 30 leden moeten elk 50.000 euro betalen na een brand in 2004, een onmenselijk bedrag. Ook al is de uitspraak juridisch/technisch juist, de oorzaak van de brand is op z’n minst voer voor discussie.

De onjuiste perceptie alsof de leden maar moesten verzekerd zijn, verdoezelt het echte verhaal, namelijk het feit dat GMG was verzekerd voor veel, heel veel. De brand situeerde zich volgens de rechtsexperten aan het trekkend voertuig, wat onmogelijk is en bevestigd werd door tal van experten terzake. Toch is deze reden opgenomen in het dossier. De leden voelen zich “gepakt” door fouten die gemaakt zijn bij de aanvang van het dossier, de dagen na de brand in 2004. GMG had één verzekering niet, de eigen inboedel en was overtuigd met alles in orde te zijn, meer nog, dat werd hen destijds duidelijk gesteld. Nu blijkt dat een eigen inboedelverzekering nodig is om de schade aan derden te vergoeden. Laat ons eerlijk zijn, voor dit arrest wisten zeer weinig verenigingen dit. Het gaat niet op hen te verwijten grote fouten gemaakt te hebben.

De tijd terug draaien kan niet meer, het arrest is er en binnen korte tijd zullen de leden moeten overgaan tot betalen van de schade: 1.500.000 euro.

Waar we met z’n allen wel kunnen mee helpen is een kleine financiële bijdrage te schenken door deelname aan het eetfestijn en de benefiet op 18/1 in het Okapi Forum te Aalst. Van 11u tot 23u vindt daar Bene-eat plaats, een eetfestijn met keuze uit 2 complete menu’s. Kaarten voor het eetfestijn zijn te koop bij de leden van GMG, in de Dutch Inn (Stationsplein Aalst) en bij de toezichters van de werkhallen (Hoge Vesten Aalst). Er wordt meer dan genoeg voorzien waardoor men zeker ook zonder kaarten kan aanschuiven. Wie komt eten krijgt gratis toegang op de slotbenefiet vanaf 20u30.

De slotbenefiet vindt ook plaats in het Forum, de zaal van Okapi Aalstar aan de Albrechtlaan in Aalst. Er zijn optredens van Sergio met live orkest (Bee Nutz) en Raf Coppens. Tevens zullen tal van carnavalisten de revue passeren. Verenigingen, individuen en bedrijven die een som willen schenken kunnen dit op het podium doen. Daarvoor vraagt de organisatie op voorhand een mailtje te sturen naar info@carnavalisttotindekist.be

Vanaf 10 januari tot 10 maart loopt ook de sms campagne. GMG kan gesteund worden door een sms te sturen naar 4999 met de  tekst “GMG” in hoofdletters, 2 euro per sms.

Vzw Carnavalist tot in de kist hoopt op massaal veel volk opdat GMG financieel gesteund kan worden, alle beetjes helpen, maar ook opdat de leden voelen dat veel mensen achter hen staan. Een ongeval is vlug gebeurd. Het kan iedereen treffen. Ook al ben je met veel in orde, het gevaar schuilt in een klein hoekje!

Onderstaand vindt u de link naar het filmpje waarin BV’s oproepen GMG te steunen en in bijlage vindt u de affiche van de benefiet en bene-eat.

https://vimeo.com/83185669

BV’s vragen steun voor GMG from AALSTTV on Vimeo.

gmgslot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here