Rijker dan je denkt pakt uit met familiejuwelen en barbiepoppen

rijker dan je denktNa een korte kerstbreak, strijkt Rijker dan je Denkt? op maandag 6 januari neer in het M-Museum in Leuven. Het indrukwekkende gebouw met een collectie eeuwenoude meesterstukken en moderne topwerken, vormt het ideale decor om nieuwe schatten te ontdekken. Honderden mensen zijn er dan ook als de kippen bij om hun spullen te laten schatten, in de hoop rijker te zijn dan ze denken.

Van Weense brons, een ivoren hoorn tot een authentieke Boch vaas: allemaal passeren ze de revue. En de zesde aflevering heeft ook een stukje ongeschreven muziekgeschiedenis in petto wanneer een man Elias Leytens, expert boeken en prenten, verrast met posters van een concert van de legendarische punkband Sex Pistols. Een concert dat nooit plaatsvond echter, aangezien de groep splitte een week voor het geplande optreden op 31 januari 1987 in de Leuvense Alma II. Dit gegeven maakt de posters erg uniek, maar vertaalt zich dat ook in de waarde ervan?

Kristel heeft de Big Ben meegenomen, weliswaar in een iets kleiner model. Ze kocht deze staande klok ruim 19 jaar geleden bij een antiekzaak uit voorliefde voor Peter Pan, de Disney-klassieker waarin de Big Ben als decor ook vaak opduikt. Na al die jaren wil ze nu eindelijk weten hoeveel deze klok waard is.

Een andere vrouw heeft dan weer haar oude Barbiepoppen meegebracht. Ze zijn ruim 50 jaar oud maar ze heeft haar zo geliefde speelgoed goed weten te bewaren. En dat is maar goed ook want sommige van deze poppen zijn zeer zeldzaam en erg gezocht…

En wat met de 2 onafgewerkte tekeningen die Karl te zien krijgt? Die zouden van de hand van de Nederlandse kunstschilder, aquarellist en etser Hendrik Willem Mesdag zijn en daar wordt de dag van vandaag flink wat geld voor geboden.

Tenslotte ontmoet Staf Coppens een jonge vrouw die een schoendoos vol familiejuwelen bij zich heeft. Juwelen die ze van haar Portugese moeder geërfd heeft. Wanneer expert Tony deze stukken in handen krijgt, is hij danig onder de indruk en spreekt hij zelfs over de mooiste schat die hij tot nu toe gezien heeft…

Vrouwen kunnen hun geluk niet op met familiejuwelen en barbiepoppen
Aflevering 6 van Rijker dan je Denkt? op maandag 6 januari 2014 om 20.35

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here