Grote Nederlandse visinvoerders niet blij met petitie vzw Climaxi

VisDe Vereniging van Importeurs van Visproducten (VIV) uit Nederland reageert furieus tegen de door vzw Climaxi, vzw ’t Uilekot en Het Vrije Visserijblad gelanceerde petitie tegen de bouw van een overslagplaats voor Pangasius in Zeebrugge.

De VIV wil de Vlaamse overheid aanspreken rond het verder subsidiëren van de vzw Climaxi.

Die petitie is ondertussen aan haar duizendste handtekening toe. De initiatiefnemers beslissen maandag 30 december in Zeebrugge hoe de actie verder gezet wordt. De VIV is helemaal niet opgezet met de actie. De VIV is een grote Nederlandse importeursorganisatie met mastodonten als Heiploeg, Klaas Puul en Seadaysea als leden. Heel grote visbedrijven waarvan er in de garnalensector onlangs een aantal veroordeeld werden tot het betalen van een Europese monsterboete rond prijskartelvorming op de markt. Dergelijke prijsafspraken worden ook binnen de film ‘Fish&Run 2’ aangehaald als verstorende factor op de visveiling van Zeebrugge.

De petitie haalde dit weekend de eerste duizend handtekeningen binnen: onder hen auteurs, vakbondsleiders, chef-koks, vissers, milieumensen enz. Ze kan verder ondertekend worden op http://uilekot.org/node/1711

De initiatiefnemers beraden zich morgen, maandag 30 december na de voorstelling van de film Fish & Run in Zaal Albatros Ploegstraat 28 te Zeebrugge over verdere acties. Verdere voorstellingen van Fish & Run zijn ook gepland in Zaventem, Brussel, Oostende, Nieuwpoort en Mechelen.

Een uitgebreide weerlegging op de reactie van VIV vindt U op: http://www.climaxi.be/node/355

Een eerder uitgezonden filmpje van Zembla illustreert hier hoe het loopt met de vis op ons bord http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1365674#

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here