Door te weinig daadkrachtige Vlaamse regering meer files in 2013

autokeuringMeer files in 2013 door te weinig daadkrachtige Vlaamse regering.

Touring maakte bekend dat we in 2013 weer meer fileleed kregen. Enkel één jaar, 2010, had meer files dan 2013 en toont volgens Vlaams Parlementslid Marino Keulen (Open Vld) weeral aan dat het mobiliteitsverhaal de achilleshiel is van deze Vlaamse regering en dat het beleid hier zwaar tekort schiet.

Veel van de problemen zijn op te lossen met eindelijk werk te maken van een doorgedreven afhandeling van verkeersongevallen. De oplossingen zijn in feite heel simpel : Een aantal niet-politionele diensten zoals sleep- en takeldiensten laten gebruik maken van de pechstroken en die diensten blauwe zwaailichten geven. Maar ook FAST (Files Aanpakken door Snelle Tussenkomst en nu enkel actief in het zuiden van West-Vlaanderen, in een deel van Antwerpen waaronder de ring van Antwerpen en de directe aansluitingen en in Limburg) en FAST+ (FAST voor vrachtwagens dat nergens meer actief is) na de zoveelste mislukte openbare aanbesteding terug op de rails krijgen zou ook al veel verhelpen.

Keulen : “Maar het echte probleem blijft het tekort aan wegcapaciteit en daar is deze Vlaamse regering zwaar tekort geschoten. Van de zogenaamde missing links werd quasi niets gerealiseerd. In het dossier-Oosterweelverbinding worden nog altijd geen knopen doorgehakt, de Noord-Zuid in Limburg blijft vast zitten in procedures en onderzoeken, … Het is nog altijd wachten op het al zo lang aangekondigde superdecreet om grote werken versneld vergund te krijgen. Het Vlaams Parlement keurde in april 2010 daarover unaniem een motie goed, over de grenzen van meerderheid en oppositie heen. Deze Vlaamse regering toont te weinig daadkracht, zeker op het vlak van mobiliteit en verkeer!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here