Haaltert – Gemeentelijk meerjarenplan goedgekeurd

VeerleHaaltert – Maandagavond werd tijdens de gemeenteraad het gemeentelijk budget 2014 en meerjarenplan 2014-2019 goedgekeurd.

Veerle Baeyens is blij dat alles afgewerkt en goedgekeurd is, “onze ploeg kan aan de slag” ! Het was een lang durende gemeenteraad die uitliep tot na middernacht om alle punten te behandelen. Het ging er wel wat woelig aan toe, maar na een kwartier overleg tussen Centrumlijst/Open-vld en CD&V kon de stemming positief eindigen.

“Een ambitieus plan, met een sterk sociaal beleid” zegt Lisa Houtman (SP-A) en verwijst naar de nieuwe premies voor muur- en vloerisolatie, hoogrendementsketel. Hoogrendementsbeglazing en de dakisolatiepremie werden verlengd (http://haaltert.s-p-a.be/nieuws/samenwerken-maakt-het-verschil/)

Het meerjarenplan wordt opgemaakt voor de ganse duur van de beleidscyclus. Het geeft een inzicht in de wijze waarop het bestuur haar vooropgestelde doelstellingen wenst te realiseren. Hiervoor worden beleidsdoelstellingen en actieplannen geformuleerd die inzicht geeft wat de meerderheid op gemeentelijk vlak wil bereiken, hoe ze dat gaat doen en hoeveel het gaat kosten.

Voor sommige projecten is de gemeente afhankelijk van de subsidies van de hogere overheid. Op dit vlak kan de gemeente alsnog bijsturen waar nodig.

Haaltert krijgt beleidsplan 2014 – 2019 in de bus!

Vanaf dinsdag 24 december krijgen alle inwoners van Haaltert deze brochure met het beleidsplan voor de komende vijf jaar in de bus.

Het boekje bevat een lijst van 15 beleidsdoelstellingen die worden toegelicht en uitgediept aan de hand van concrete actieplannen. Deze zullen voor de huidige bestuursploeg en het gemeentepersoneel de leidraad vormen voor wat ze de komende vijf jaar in Haaltert zullen verwezenlijken.

De brochure kadert in het voornemen van transparantie van bestuur en zal de inwoners van Haaltert toelaten om de veranderingen in hun gemeente te volgen, te toetsen en te interpreteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here