Storing elektronisch betalen snijdt handelaars diep in de beurs

betaalsysStoring elektronisch betalen snijdt handelaars diep in de beurs. Impact nog niet te becijferen”

Sinds 16.00u vandaag zijn er problemen met het elektronisch betalingsverkeer op het netwerk van Wordline. Uit een rondvraag blijkt dat zeker één op de twee transacties via Wordline niet tot stand kunnen komen of met grote vertraging. Voor verrichting met Maestro of kredietkaarten op het netwerk van een andere aanbieder, zijn er geen problemen.

Om ondanks de problemen toch zo veel mogelijk klanten te kunnen bedienen, hebben handelaars alternatieven gezocht voor het elektronisch afrekenen van aankopen. Onder meer door klanten de mogelijkheid te geven om bij de dichtstbijzijnde bankautomaat geld af te halen en contant af te rekenen of door aankopen opzij te leggen – al dan niet in ruil voor een voorschot. Waar mogelijk zijn ze ook overgeschakeld op afrekenen met kredietkaart, maar dan enkel wanneer ze voor kredietkaarten een andere aanbieder gebruiken dan Wordline.

UNIZO heeft meteen contact opgenomen met Worldine om een beeld te krijgen van de problemen en dringt er nogmaals op aan dat kosten noch moeite worden gespaard om de storing te verhelpen.

Het is op dit moment erg moeilijk om de concrete impact van de storing op de omzet en de inkomsten van de handelaars te becijferen. “Maar dat deze storing uiterst ongelegen komt, is wel duidelijk”, aldus UNIZO topman Karel Van Eetvelt. “Het komt er nu op aan om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.”

UNIZO zal de komende dagen alles in het werk zetten om de schade voor de handelaars te becijferen. “Het lijkt ons evident dat er overleg komt met Wordline”, aldus Karel Van Eetvelt. “De schade die de handelaars hebben geleden, moet zo goed mogelijk worden vergoed. Daarom zullen we als UNIZO met Wordline overleggen om gepaste compensaties af te spreken”.

Tenslotte roept UNIZO iedereen op om waakzaam te zijn nu er een verhoogde hoeveelheid cash in omloop is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here