Opstappen Thijs te danken aan persoonlijke kruistocht Labille

postOpstappen Thijs te danken aan persoonlijke kruistocht Labille

N-VA-Kamerlid en specialist overheidsbedrijven Steven Vandeput betreurt dat Johnny Thijs, de topman van bpost, de handdoek in de ring gooit. Vandeput: “Thijs heeft goed werk verricht bij bpost, waar hij al sinds 2002 aan het hoofd stond. Het is dan ook bijzonder jammer dat hij afscheid moet nemen op deze manier.”

Volgens Vandeput is zijn ontslag grotendeels te danken aan een “persoonlijke kruistocht” van minister van Overheidsbedrijven Pascal Labille (PS): “Het politiek-ideologische primeert hier duidelijk op de rede. Want Thijs heeft goed werk verricht. Hij slaagde er in om van een log overheidsbedrijf een winstgevende onderneming te maken”, aldus het N-VA-Kamerlid. “Het is toch knotsgek dat iemand die gelauwerd wordt als beste manager, bedankt wordt met een halvering van zijn loon. Wie met gezond verstand zou dat aanvaarden?”

Onderscheid overheidsbedrijven en vrije markt

Voor de N-VA moet er een onderscheid bestaan tussen overheidsbedrijven en bedrijven die op de vrije markt opereren: “In het geval van bpost – een beursgenoteerd bedrijf – moet de verloning bepaald worden volgens de wetten van de vrije markt. Het is de verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur van bpost om de loonvorming te bepalen van de topman. De federale regering had hier niet in tussen moeten komen”, besluit Vandeput.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here