Huurprijzen bevriezen als compensatie voor loonstop

hurenMonica De Coninck (sp.a) denkt eraan voor om de huurprijzen te bevriezen als compensatie voor een eventuele nieuwe loonstop, meldt De Tijd en het Laatste Nieuws.

“Als onze loonkostenhandicap tegen eind 2014 groter dan 1 procent blijft, kan ik me voorstellen dat de lonen opnieuw bevroren worden”, klinkt het. “Maar dan moet men misschien ook de huurprijzen bevriezen.” Volgens Monica De Coninck zou dit ten goede komen aan mensen met een laag inkomen omdat de huur van een woning een groot deel van het loon weg vreet.

De minister laat wel verstaan dat de bevriezing van de lonen én van de huurprijzen niet meer voor deze regering zal zijn. Op dit ogenblik ligt er ook nog niets concreets op tafel.

Of het allemaal zo een vaart zal lopen is nog af te wachten, want De Coninck gaat ervan uit dat de loonkostenhandicap eind 2014 wel onder de 1 procent zal blijven.

Deze uitspraken kunnen bij weinigen begrip opbrengen en vragen zich af, “Als ik niet huur, waar zit dan mijn compensatie, of gaat mijn loon dan niet “bevriezen”?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here