Verkopen op zaterdag voor Kerstmis status quo ten opzichte van 2012

shopVerkopen op zaterdag voor Kerstmis status quo ten opzichte van 2012. Aankopen meer gespreid dan in 2012″

Vandaag is er in de zelfstandige winkelsector bijna evenveel verkocht als vorig jaar op de zaterdag voor kerstmis (-1% tot status quo).

De gekende winkelstraten kenden een goede opkomst, maar elders bleef het rustiger. Op zich is dit een goed resultaat, vermits we dit jaar nog een extra winkeldag te goed hebben in vergelijking met kerstmis 2012. Dit jaar valt kerstmis immers op een woensdag, waardoor er met de dinsdag een extra vakantiedag s om alle inkopen te doen.

UNIZO Winkelraad verwacht dan ook dat er maandag en dinsdag nog veel kooplustigen op het laatste moment op geschenkenjacht zullen gaan en (vooral voor food) bestellingen zullen afhalen. Dit alles past in de trend om de feestdagen thuis door te brengen met het gezin en bij slagers, bakkers, traiteurs, voedingsspeciaalzaken en supermarkten exclusieve gerechten te kopen.

De voor de hand liggende sectoren om geschenken te kopen, zoals elektro, boeken, decoratie, voeding enzovoort… doen het beter dan de modesectoren. Maar dat is vooral een gevolg van het feit dat er voor het kopen van kleding gewacht wordt tot de koopjes in januari. En van het feit dat er in vergelijking met vroeger minder feestkleding gekocht wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here