Caroline De Meerleer wil meer tijd voor project herwaardering Varkensmarkt

caroline de meerleerAalst – Herwaardering Varkensmarkt

Onder de naam ‘BAM Varkensmarkt’ ging in september een project van start om het handelsapparaat in de omgeving Varkensmarkt-Molendries te herwaarderen. De hoofddoelstelling was om de negatieve spiraal, die er heerst, te doorbreken. Het totaalproject werd voor 40.000 euro betoelaagd door Design Vlaanderen. Het stadsaandeel bedroeg 10.000 euro.

Gemeenteraadslid Caroline De Meerleer kaartte dit dinsdag aan in het vragenuur: “Spijtig genoeg heeft dit project de gekoesterde verwachtingen bij de lokale handelaars niet ingelost. De beperkte projecttijd, zijnde drie maanden, en het feit dat de zogenaamde ‘Social Designers’ de problematiek van deze buurt niet kenden, heeft het aangekondigde nieuwe elan niet meegebracht.

Ik pleit er dan ook voor dat de nauwe samenwerking tussen de dienst Economie en Gebiedsgerichte werking in 2014 verder wordt versterkt. Een doorgedreven dialoog met de aanwezige handelaars en een aantal nieuwe initiatieven, zoals een thematische zondagsmarkt, kan voor een aanzet tot herwaardering van de buurt zorgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here