Gent schrapt tonijn van het menu

visStad Gent schrapt tonijn van het menu

Stad Gent is een voorbeeldconsument. Trouw aan haar duurzaamheidsdoelstellingen schrapt de Stad daarom consequent de bedreigde vissoort tonijn van het menu. Op evenementen van en onder leiding van Stad Gent behoren hapjes, broodjes en gerechtjes met tonijn voortaan finaal tot het verleden.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit onderzoek is gebleken dat tonijn, in het bijzonder blauwvintonijn, door overbevissing een uitstervende, bedreigde diersoort is. De Stad neemt hierin haar verantwoordelijkheid. Voortaan zal de stad Gent geen tonijn meer aankopen.

Tonijn? Nee, bedankt!
Stad Gent geeft hier als duurzame stad voluit hiermee een duidelijk, bewustmakend signaal naar de maatschappij. Er wordt geen tonijn meer ingekocht voor eigen catering en evenementen die onder leiding vallen van de Stad.

Uitzondering op de regel is de aankoop van tonijn in het kader van de verplichte opleidingen aan de Hotelschool. Enkel de minst bedreigde tonijnsoort, namelijk witte tonijn uit de Stille Oceaan die het Marine Stewardship Council label heeft en vanuit duurzaamheidsoogpunt de meest aanvaardbare oplossing, komt hiervoor in aanmerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here