OCMW Aalst gaat kwaliteit leveren met 1 miljoen euro minder toelage

aalst sarahOCMW blijft garant staan voor kwaliteitsvolle dienstverlening.

In het huidig klimaat van besparingen neemt het OCMW ook zijn verantwoordelijkheid om het in de toekomst zuiniger aan te doen. Het OCMW biedt een brede waaier van dienstverleningen aan. Het organiseren van die dienstverlening kost steeds meer terwijl het OCMW 1 miljoen euro minder aan toelage krijgt van de stad.

Het OCMW heeft gekozen om de continuïteit van al zijn diensten te blijven verzekeren maar ziet zich daarom genoodzaakt om voor een aantal diensten de
prijs te verhogen. Bij de poetshulp via dienstencheques is ervoor gekozen om via natuurlijke afvloeiing te gaan naar een personeelsbezetting van 40 fulltime equivalenten.

Natuurlijke afvloeiing betekent dat niemand moet vrezen voor ontslag maar dat bijvoorbeeld medewerkers die op pensioen gaan niet vervangen zullen worden.

Sarah Smeyers, voorzitter OCMW Aalst: “Bij het bepalen van de meerjarenplanning heeft het OCMW een bewuste evenwichtsoefening gemaakt tussen het garanderen van een kwaliteitsvolle dienstverlening en de nodige besparingen. We maken ons dan ook sterk dat de besparingen onze sociale opdracht niet in het gedrang brengen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here