Vlaams Belang Aalst wil Van Overmeire aan de tand voelen

karimVlaams Belang wil dat Van Overmeire eindelijk werk maakt van Vlaamse stadsuitstraling.

Vlaams Belang wil dat de Aalsterse schepen van Inburgering en Vlaams karakter , Karim Van Overmeire, eindelijk actie onderneemt inzake de Vlaamse uitstraling van de stad.

“Aan aankondigingspolitiek, zonder dat er nadien iets van komt, ontbreekt het deze bestuursmeerderheid niet, maar daar hebben we niets aan.” zegt Steve Herman, voorzitter van Vlaams Belang. ” Het wegnemen van de Belgische vlaggen zijn een start, maar daarmee geven we Aalst geen extra Vlaamse uitstraling. In het voorliggende budget staat er niets over bijv. de vervlaamsing van de straatnaamborden of het plaatsen van Vlaamse welkomborden (zoals bijv. ‘Aalst, waar Vlamingen thuis zijn’ of ‘Welkom in Aalst, Vlaamse stad’) aan de Aalsterse invalswegen. Terwijl ze in Denderleeuw wél reeds bezig zijn met het plaatsen van Vlaamse straatnaamborden. We hopen dat de N-VA zich niet laat gijzelen door hun coalitiepartners of plooien voor de linkse heisa rond het thema “vervlaamsing”. Zeker van Van Overmeire als gewezen Vlaams Belanger hadden we inzake Vlaamse stadsuitstraling meer verwacht na 1 jaar.” zegt Steve Herman

Op de gemeenteraad van dinsdag aanstaande zal Vlaams Belang voorstellen indienen die recht uit het verkiezingsprogramma van N-VA komen.

“We zullen zien of N-VA wel achter hun eigen voorstellen staat of dat de vervlaamsing van Aalst slechts een holle slogan was en is.” aldus Steve Herman.

Voorstel van Raadsbesluit : Voorstel tot het werk maken van gemeenschapsversterkende maatregelen.

Voorstel 1a : “De gemeenteraad beslist tot het vervlaamsen van de Aalsterse straatnaamborden, door het voorzien van een Vlaamse Leeuw en in de deelgemeenten eveneens een verwijzing naar de deelgemeenten, startend in 2014 en uiterlijk voltooid in 2015. De gemeenteraad draagt het CBS op om hiervoor de nodige stappen te ondernemen.”

Voorstel 1b : “De gemeenteraad beslist, naar analogie met verschillende gemeenten in Vlaams-Brabant, tot het plaatsen van een “Vervlaamst” type welkombord aan de grenzen/belangrijke invalswegen van de stad en draagt het CBS op om hiervoor de nodige stappen te ondernemen. De realisatie gebeurd in 2014.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here