OCMW Aalst bouwt dienstverlening af en maar maakt ze duurder

joke en demOCMW Aalst bouwt dienstverlening af en maar maakt ze duurder

Dinsdagavond, 10 december, beslisten N-VA, CD&V en Spa in de Aalsterse OCMW-raad om de bestaande dienstverlening af te bouwen en ze duurder te maken. Bovenop de reeds besliste prijsverhogingen in onze rusthuizen en de besparingen die reeds zijn doorgevoerd ten aanzien van de lokale sociale actoren, worden nu ook tal van andere dienstverleningen duurder zegt Martine De Maght, fractieleider Open VLD in OCMW Aalst.

• Wie thuishulp heeft via de dienstencheques van het ocmw dient 0,5€ per uur meer te betalen. Ook wordt het personeelsaantal in het dienstenchequebedrijf van het ocmw van 70 teruggebracht naar 40 personen. Hierdoor zullen dus minder klanten kunnen gebruik maken van de dienst aan duurdere tarieven.
• Een zelfde verhaal wordt geschreven bij de plusbus. Het project plusbus beoogt de mobiliteit van onze senioren en minder mobiele inwoners te verhogen. Deze dienstverlening wordt vanaf 1 januari 2014 ook duurder.
• De boodschappendienst wordt duurder.
• De huurprijzen van de zalen van Lokaal Dienstencentrum de Maretak worden verdubbeld. Deze zalen worden vooral gehuurd door sociale verenigingen werkzaam op ons grondgebied.
• De prijzen van de aan huis geleverde maaltijden via het OCMW Aalst worden verhoogd met een administratieve kost. Van 5,5€ naar 6€ per maaltijd.

*Deze prijsverhogingen alsook de afbouw van de dienstverlening zijn ten laste van onze inwoners. Zij betalen de rekening voor de koopwoede van de voorbije 11 maand bestuur van immobiliënkantoor “Stad Aalst-OCMW Aalst”, stelt Joke De Swaef.

De prijsverhogingen gaan allemaal vanaf 1 januari 2014 in voege.

Het is onbegrijpelijk dat deze voorstellen werden aanvaard om een budget sluitend te maken, zonder evaluatie van de lopende werking, zonder korte noch langetermijnvisie. Open Vld wenst immers niet te belanden in een situatie waarbij op basis van willekeur, enkel en alleen uit budgettaire overwegingen, de rekening voor zijn eigen non-beleid door te schuiven naar de bevolking”, besluit Martine De Maght.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here