RailTime App beschikbaar voor Windows 8 op tablet en smartphone

treinRailTime App beschikbaar voor Windows 8 10-12-2013

Voortaan is RailTime beschikbaar in de versie van Windows 8 op tablet, smartphone en op de nieuwste generatie van PC’s. Door RailTime gratis aan te bieden in de Windows Store, stelt infrastructuurbeheerder Infrabel de reizigers in staat om met hun tablet, smartphone of PC de meest recente informatie van het Belgische spoorwegnet te raadplegen via een modern besturingssysteem. Of de reiziger nu een smartphone, tablet of een PC gebruikt, hij heeft toegang tot alle informatie via één en hetzelfde systeem.
Een paar nieuwe snufjes

Natuurlijk kunnen gebruikers genieten van de bestaande mogelijkheden in RailTime. Zo kan je opzoekingen doen per station, traject en trein. Maar je kan ook alle recente informatie opzoeken over mogelijke storingen en incidenten op het Belgische spoorwegnet. In functie daarvan kan je met behulp van RailTime een alternatieve reisweg plannen.
Snel en eenvoudig je reisweg met je vrienden en familie delen

Stel je plant een treinrit met vrienden of familie. Vanaf nu kan je met de functionaliteit “Share Charm” in Windows 8(.1) je reisweg en het uurrooster delen met al je contacten. Dit gaat snel en eenvoudig per email of via de sociale media. Het volstaat om op de bijbehorende link te klikken zodat iedereen in real-time dezelfde informatie krijgt. Je kan deze informatie ook direct in je nota’s toevoegen zoals bijvoorbeeld in een OneNote document.
Houd steeds de laatste updates van je volgende trein in de gaten

Dankzij deze nieuwe “Snap View” toepassing, specifiek ontwikkeld voor Windows 8(.1), kan je nu nog overzichtelijker verschillende taken op je computer tegelijk uitvoeren, terwijl je ook nog eens het uur van je trein kan blijven zien. Snap View zorgt er voor dat de RailTime applicatie altijd zichtbaar en up to date blijft aan de zijkant van je scherm (zie onderstaande voorbeelden).

Terwijl de gebruiker werkt, krijgt hij meteen alle relevante informatie over de eerst-volgende treinen die naar zijn bestemming gaan. Ook thuis, kan je steeds op de hoogte blijven van het treinverkeer, terwijl je bijvoorbeeld muziek luistert.
Push-berichten en andere mogelijkheden

Eens je met RailTime een reisweg gekozen hebt, krijg je zogenaamde Push-berichten telkens wanneer er iets verandert met je trein (uurwijziging, spoorverandering, …). Deze speciale berichten krijg je ook wanneer je RailTime afgesloten hebt. Zo zijn de treinreizigers steeds op de hoogte van de meest recente wijzigingen.

Momenteel werd RailTime al door ongeveer 500.000 gebruikers gedownload. Dagelijks wordt RailTime zo’n 27.000 keer bezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here