Gent, resultaten Verkeersveilige Nacht 2013

politie1Politiezone Gent: resultaten Verkeersveilige Nacht 2013

Op zaterdag, 7 december 2013, tijdens de Verkeersveilige Nacht, organiseerde de Gentse politie een grootschalige alcoholcontrole. Op twee controlepunten werden in totaal 155 chauffeurs aan een ademtest onderworpen. Tien onder hen hadden te veel gedronken om nog veilig en verantwoord verder te rijden.

De Gentse politie stelde zich op aan de Sint-Lievenslaan in de richting van de snelwegen (van 22.25 tot 00.45 uur) en aan de Brugsevaart in de richting van Eeklo (van 2 tot 4.30 uur). In die tijdsspanne werden 155 auto’s gecontroleerd.

Tien chauffeurs bleken te diep in het glas gekeken te hebben: drie bestuurders legden een alcoholtest af met resultaat ‘Alarm’ (een alcoholconcentratie van ten minste 0,22 mg/l UAL en minder dan 0,35 mg/l UAL); de overige zeven chauffeurs bliezen ‘Positief’ (een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL). Het parket trok het rijbewijs van één chauffeur in.

Daarnaast stelde de politie nog andere overtredingen vast:

– 3 pv’s voor vervallen technische keuring

– 2 pv’s voor rijden zonder rijbewijs

– 2 pv’s voor rijden met een niet verzekerd voertuig

Elke dag inzetten op verkeersveiligheid

Ook buiten de Verkeersveilige Nacht blijft de Gentse politie waakzaam. Er vinden geregeld controles plaats om het aantal verkeersongevallen te doen dalen. Daarom controleert de politie op ongevalsgevoelige locaties en treedt zij repressief op tegen chauffeurs die zich bezondigen aan overdreven snelheid en alcoholgebruik, factoren die een rol spelen in die ongevallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here