Gentse winterloop telt nu al meer dan 3000 inschrijvingen

winterloopVolgende week zondag is het zover! Op zondag 15 december vindt de allereerste Winterloop Gent plaats. Deze loop wordt een gezellige, winterse familieloop met voor elk wat wils. Er zijn vijf verschillende afstanden, van 1 km (kids) tot de volledige marathon voor de meer gedreven lopers.
Met een vooropgesteld doel van om en bij de 2500 deelnemers, telt de organisatie nu al meer dan 3000 (!!!) inschrijvingen.

Een greep uit de deelnemers

De organisatie is vereerd met de deelname van de West-Vlaming Nico Serroen. Van de snelle Serroen mogen we immers een toptijd verwachten.
Ook KAA Gent-mascotte Benjamin Bundervoet loopt mee met het startnummer 501, omdat hij de halve marathon loopt als voorbereiding op de Marathon des Sables (waar hij ook 501 draagt).

Paralympisch atleet Frederic Van Den Heede komt speciaal naar Gent afgezakt voor de 10 km. Frederic nam deel aan de Paralympische Zomerspelen van 2012. Hij pakte er een bronzen medaille op de marathon, in een persoonlijke besttijd.
Verder loopt een Japanse delegatie mee, ter promotie van hun eigen marathon in Kanazawa, in 2015. Meer informatie: http://www.kanazawa-marathon.jp/dutch/index.html
De podium-miss is Hajer Godefroot, kandidaat Miss België.

Geert Gysel, voorzitter van de organiserende vzw gentloopt.be: “Met deze allereerste editie van Winterloop Gent willen we graag een zo gevarieerd mogelijk publiek bereiken. Deze loop is opgevat als een Familieloop waarbij iedereen aan zijn trekken komt. Zowel de allerkleinsten als de meer getrainde lopers kunnen er zich onder een heerlijke ambiance uitleven. De status van meest sfeervolle avondloop die we verkregen hebben met de organisatie van de Midzomernachtrun, willen we graag doortrekken naar deze Familieloop. Ook nu zullen we geen enkele inspanning uit de weg gaan om voor een bijzonder sfeervolle loop te zorgen.”

Sfeer
Zoals men van de Midzomernachtrun gewoon is, draait het bij de Winterloop ook om sfeer. Blije gezichten in een unieke ambiance van muziek, dans en variété, vol verrassingen…

Startuur
Er wordt gestart met de kinderloop (1 km) om 10 uur. Dan is het de beurt aan de 10 km-lopers, om 10u30.
Om 10u45 start men zowel met de halve als de volledige marathon. Om 11u15 is er nog de 5 km-loop. Alle wedstrijden starten en arriveren aan/in de Topsporthal aan de Gentse Blaarmeersen. Voor de marathon is gekozen voor 2 lussen van 21 km.

Parcours
We verwijzen graag naar de website http://www.gentloopt.be/winterloop/ voor een overzicht van het parcours, over de verschillende afstanden.
Belangrijk om weten: Geen enkel parcours loopt rond de Watersportbaan, ook het centrum van de stad Gent staat niet op het programma. Dit laatste wegens niet haalbaar in de drukke kerstperiode. Wel is gekozen voor de groene rand rond Gent, meer bepaald Drongen, de Assels, en de groene omgeving van de Blaarmeersen. Aankomst in de glorieuze Topsporthal.

Inschrijvingen

Online inschrijven kan nog tot en met maandag 9 december, 23u59min. Online aangekochte startnummers kunnen worden afgehaald op vrijdag 13 (18-20 uur), zaterdag 14 (10-14 uur) en zondag 15 december (vanaf 8u) in de Topsporthal. Ga naar de website www.gentloopt.be/winterloop voor meer informatie.
De winkelverkoop loopt nog tot en met vrijdag 13 december via de winkels van RSLab. Het nummer wordt er meteen meegegeven.
Dagverkoop, voor zover nog startnummers beschikbaar, op 15 december in de Topsporthal.

BELANGRIJK: Online inschrijven nog mogelijk tot maandag 9 december 23u59min!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here