Bob erbij? Politie Gent blij!

BOB‘Bob erbij? Politie Gent blij!’

Politie Gent wil de verkeerscontroles in het kader van de komende eindejaarsacties een extra Gentse tint geven met de slogan ‘Bob erbij? Politie Gent blij!’. Die sluit aan bij de nationale BOB-campagne die binnenkort start. In het kader van die en van de ‘Verkeersveilige nacht’ worden extra controles op alcohol en snelheid uitgevoerd. Daarnaast blijft de politie gerichte controles uitvoeren. Op vrijdagochtend 6 december 2013 liepen al drie bestuurders tegen de lamp in de buurt van de Overpoortstraat.

BOB in Gent
Met de slogan ‘BOB erbij? Politie Gent blij!’ sluit de Gentse politie aan bij de nationale BOB-campagne. Binnenkort zal de slogan op diverse informatieborden chauffeurs en bezoekers van Gent sensibiliseren.

Gerichte controles
Naast de grote acties in het kader van de BOB-campagne en de Verkeersveilige Nacht, zal de Gentse politie regelmatig ook meerdere kleinschalige doelgerichte controleacties voeren op locaties en tijdstippen die op basis van analyses als pijnpunt kunnen benoemd worden en waar onder andere alcoholgebruik een bewezen impact heeft op verkeersongevallen.

Al drie bestuurders tegen de lamp op 6 december 2013
De politie controleerde op vrijdagochtend 6 december al in de vroege uurtjes in de buurt van de Overpoortstraat. Bij die controle werden selectief auto’s uit het verkeer gehaald. Zeven bestuurders moesten een alcoholtest afleggen. Drie onder hen hadden te veel gedronken om nog met de auto te rijden. Het rijbewijs van twee chauffeurs werd ingehouden door de politie, het parket trok het rijbewijs van de derde chauffeur in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here