Worcester en Aalst maken stedenband concreet

aalst

aalstWorcester en Aalst maken stedenband concreet

Van 5 tot 14 december bezoekt een vierkoppige delegatie uit Worcester (Zuid-Afrika) de stad Aalst. De bedoeling is om plannen uit te schrijven voor de komende 6 jaar over samenwerking met onze stad op vlak van Jeugd, Lokale Economie, Interbedrijfssamenwerking en Toerisme. Beide steden hebben immers heel wat ambities.

Vandaag heeft het stadsbestuur de eer om volgende personen te ontvangen:

Schepen Arnoldus Du Toit, stadssecretaris Gerrit Matthyse, diensthoofd Economie Colin January en voorzitter van het Worcester Business Forum Nik Wullschleger

Gezamenlijk actieplan

“De delegatie zal, samen met verschillende Aalsterse stadsdiensten en externe partners, een hele week focussen op de thema’s Jeugd, Lokale Economie, Interbedrijfssamenwerking en Toerisme, de vier thema’s waar Aalst en Worcester een gezamenlijk actieplan rond opzetten. Dat plan heeft tot doel om ervaring en goede praktijkvoorbeelden te delen en elkaars werking te verbeteren,” zegt schepen van Europese en Internationale Samenwerking Karim Van Overmeire (N-VA). Worcester heeft vooral interesse in het aantrekkelijker maken van hun handelscentrum, het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven, het opstarten van een Jeugddienst en het promoten van Worcester als toeristische bestemming.

Ook schepen De Koninck blijft enthousiast: “Vanuit mijn bevoegdheid voor Jeugd blijf ik de stedenband nauwgezet volgen. Komende zondag 8 december staat volledig in het teken van Jeugd, met in de voormiddag een toelichtingen over Jeugdbeleid in Aalst en Worcester, werking van de Aalsterse Jeugdraad en vzw Uit De Marge over Jeugdopbouwwerk. Na een lunch in jeugdhuis Ypsilon volgt een bezoek aan jeugdbewegingen van een verschillende koepel, een jeugdhuis en een speelterrein”

Katrien Wauters van EISW legt uit dat het om een tweerichtingsverkeer gaat: “Aalst leert van Worcester dan weer over het uitbouwen van nauwe banden tussen bestuur en economische spelers, het opstarten van internationale uitwisselingen tussen scholen en het promoten van lokale producten bij toeristen.”

Op het einde van het bezoek wordt een concreet plan voor de komende zes jaar uitgeschreven dat vanaf 2014 ook zal worden uitgevoerd door beide steden samen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here