Nelson Mandela overleden

nmDe voormalige president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela is vandaag 5 december 2013 op vijfennegentig jarige leeftijd in Johannesburg overleden.

Nelson Mandela werd geboren op 18 juli 1918 en was het symbool van de strijd tegen Apartheid. Hij kreeg de Nobelprijs voor de vrede. Zijn dood was niet echt onverwacht, maar toch ging het nieuws als een schokgolf de wereld rond. Huidig president Jacob Zuma maakte het nieuws van het overlijden bekend. “Onze natie heeft haar grootste zoon verloren. Ons volk heeft een vader verloren”, zei hij.

Meteen na de bekendmaking van het overlijden hield de Amerikaanse president Barack Obama een toespraak. “Mandela heeft meer bereikt dan men kan verwachten van iemand”. Ook Premier Elio Di Rupo heeft “met zeer grote droefheid” het overlijden vernomen van de voormalige president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela. In een mededeling betuigt de premier in naam van de Belgische regering zijn diepste medeleven aan de familie van Mandela en aan het Zuid-Afrikaanse volk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here