Haaltert schenkt 2500 euro noodhulp aan de Filipijnen

haaltertHaaltert schenkt 2500 euro noodhulp aan de Filipijnen

Op de gemeenteraad van 25 november 2013 vroeg Phedra Van Keymolen (CD&V-fractie) als bijkomend punt van hoogdringendheid om 2000 euro vrij te maken als noodhulp aan de Filipijnen. Voor Willy Michiels was 2000 euro te weinig en kon het bedrag opgetrokken worden tot het dubbele.

“We kunnen het juiste bedrag als steun aan de Filipijnen deze avond nog niet bepalen omdat we een afspraak hebben met de adviesraad Haaltert Internationaal zei Burgemeester Veerle Baeyens.” Het punt van hoogdringendheid werd dus voorlopig verworpen door de meerderheid.

Phedra bleef aandringen en voegde eraan toe dat het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen zelfs 25000 euro had vrij gemaakt als steun voor de Filipijnen, waarop Hans Sonck repliceerde dat de verhoudingen tussen Haaltert en Oost-Vlaanderen ook anders lagen. Denk er ook aan dat we met het geld van de burger bezig zijn gromde Sonck naar de CD&V.

De burgemeester bevestigde ons vandaag dat er 2500 euro voor de Filipijnen zal overgemaakt worden via Haiyan 21-21 en een ander budget van 6000 euro gaat naar 4 verschillende projecten. Dus iedereen tevreden in Haaltert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here