Rechtbank oordeelt dat ‘De Kroongetuigen’ mag worden uitgezonden

foto vtmRechtbank oordeelt dat ‘De Kroongetuigen’ mag worden uitgezonden

De Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel heeft op dinsdag 3 december 2013- VTM in het gelijk gesteld met betrekking tot de vordering in kortgeding die door de heer Horion was ingesteld. Aanleiding was de nakende uitzending van ‘De Kroongetuigen’ waarin in de eerste aflevering van donderdag 5 december 2013 de zaak Horion belicht wordt.

‘De Kroongetuigen’ is een documentairereeks van gerechtsjournalist Jeroen Wils -gemaakt door producent TV Bastards onder de hoofdredactie van de VTM Nieuwsdienst- waarin waargebeurde en ingrijpende misdaadverhalen uit Vlaanderen worden verteld aan de hand van de getuigenissen en met de medewerking van politie, gerecht en nabestaanden. Daarnaast brengt ‘De Kroongetuigen’ een realistische reconstructie van de feiten en van de verhoren van de daders.

De Rechtbank hield in haar beslissing onder meer rekening met de persvrijheid en dat er bij het maken van het programma rekening werd gehouden met de richtlijnen van het parket-generaal over de privacy van de slachtoffers.

Door de beslissing van de Rechtbank kan de documentaire nu integraal worden uitgezonden.

Jeroen Wils: “We hadden alle vertrouwen in het oordeel van de rechtbank. Dit programma kwam immers tot stand met medewerking van de nabestaanden. We zijn blij dat de rechter in zijn vonnis mee in overweging genomen heeft dat er bij het maken van de documentaire rekening is gehouden met de privacy van de betrokkenen en dat de persvrijheid essentieel is.”

Er is ook het boek met als titel “De Kroongetuigen”. Deze is te bestellen op: http://vtm.be/vtm-books/de-kroongetuigen-horion

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here