Repair Café bestaat een jaar

deelmarktOp 1 december 2012 vond het eerste Vlaamse Repair Café plaats in het Antwerpse Ecohuis. Een jaar later staat de teller al op 46 Repair Cafés in heel Vlaanderen, goed voor 4400 geslaagde herstellingen.

Op 7 december vieren ze in Antwerpen 1 jaar Repair Café met de lancering van de allereerste RepairKist.

Als een olievlek in heel Vlaanderen
Repair Cafés zijn bijeenkomsten waar bezoekers hun fietsen, elektrische apparaten en andere spullen waaraan iets hapert, kunnen herstellen met hulp vrijwillige elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.

Na amper 1 jaar Repair Café in Vlaanderen, verspreidt het concept zich als een olievlek en kan je al in elke Vlaamse provincie terecht om je kapotte spullen te herstellen.

Oost-Vlaanderen is de provincie met de meeste Repair Cafés, maar ook in Antwerpen en Vlaams-Brabant wordt er duchtig gerepareerd. Ook in Limburg en West-Vlaanderen gingen al enkele initiatieven van start. In totaal vonden in het eerste jaar ruim 110 Repair bijeenkomsten plaats. Elk Repair Café kon rekenen op een gemiddelde opkomst van 65 bezoekers en de hulp van zo’n 14 vrijwilligers.

Gemiddeld werden was 70% van de reparaties succesvol per Repair Café, en werden er 40 spullen hersteld. Elektrische toestellen zijn koploper wat betreft het aantal reparaties, gevolgd door kleding en fietsen. In de meeste Repair Cafés kon je ook terecht met kleine meubels en IT.

www.repaircafe.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here