Wichelen, nog even en JOC Antigoon sluit de deuren

fuifJOC Antigoon gaat eruit met een knallend oudejaar

Ondanks de goede bezoekerscijfers en financiële situatie, moet vzw Jong Wichelen vaststellen dat te weinig jongeren verantwoordelijkheid willen opnemen om JOC Antigoon draaiende te houden. Er zijn amper kandidaten voor het dagelijks bestuur en van een degelijke barwerking is er al een tijdje geen sprake meer. Daardoor komen alle taken op de schouders van een handvol bestuursleden terecht: een onhoudbare situatie.

JOC Antigoon kwam samen met haar beheersraad vzw Jong Wichelen tot het besluit dat een nieuwe strategie moet worden uitgewerkt om het JOC terug op de rails te krijgen. Daarom zijn ze, net als tien jaar geleden, genoodzaakt om voor onbepaalde tijd de deuren te sluiten en tijdens deze adempauze een oplossing te zoeken. Tien jaar geleden duurde de sluiting (in afwachting van een nieuwe locatie) twee jaar. Hopelijk duurt de sluiting deze keer niet zo lang. Alle activiteiten voor 2013 en 2014 worden voorlopig echter afgelast.

Op zaterdag 7 december organiseren ze onze slotavond met een optreden van White Musk. Daarna zorgen DJ’s Dossch-y en Jan Van Gaver voor een waardig afscheidsfeest. De koelkasten worden leeggedronken aan €1 en als dat nog niet genoeg is trakteren ze jullie ook nog een gratis vat.

De laatste knal wordt afgevuurd op oudejaarsnacht met de Galafuif, want vzw Jong Wichelen vinden dat jongeren het nieuwe jaar dicht bij huis moeten kunnen ingaan. Dit jaar wil vzw Jong Wichelen de routine doorbreken en de muzikale generatiekloof tussen het jonge en het oude publiek dichten. Daarom vernieuwen ze dit jaar onder meer met dj’s op maat van dit verscheiden publiek: openen doen we met DJ Smoke, een jongeman die ons met zijn mix van vergeten jaren ’90-platen compleet verraste tijdens INTO THE 90’s. Frères Deluxe, die deze zomer op onder meer Beau Soleil en Rock Werchter de pannen van het dak draaiden, zullen een mash-up brengen van alle muziekstijlen van de jaren ’80 tot nu. Op de dansvloer zelf word je nog getrakteerd op een verrassing. Voor wie daarentegen wil ontsnappen aan de drukte is er de Champagnebar, een vaste waarde waar je kan verpozen met een lekker glaasje bubbels of een lekkere cocktail. Kaarten kosten €5 in voorverkoop en €7 aan de kassa. Je kan ze online reserveren of kopen bij de Jeugddienst, bestuursleden van JOC Antigoon en Kapsalon Gino.

Daarna ligt het lot van het JOC in handen van de jongeren zelf. vzw Jong Wichelen zoept daarom iedereen die wil meewerken aan het nieuwe JOC op om contact op te nemen via info@jocantigoon.be of surf naar www.jocantigoon.be en ‘like’ deze Facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here